A halálos fenyegetések ellenére Miss Irak Izraelbe látogatott

Sarah Idan halálos fenyegetéseket kapott, a családjának pedig el kellett menekülnie Irakból, miután egy szépségversenyen közös fotót posztolt Miss Izraellel a közösségi médiában. Idan azonban nem ijedt meg, és még Izraelbe is ellátogatott.

Sarah Idan Miss Irakként még tavaly vett részt egy nemzetközi szépségversenyen Las Vegasban, ahol többek között Miss Izraellel is közös képet készített. A fotót pedig „Béke és szeretet Miss Izraeltől és Miss Iraktól” felirattal meg is osztotta az Instagramján. A képhez ugyan sok támogató hozzászólás és rengetek lájk érkezett, de Idan sok fenyegető kommentet is kapott. 

Miss Izrael és Miss Irak közös fotót posztolt az Instagramon – Kibic Magazin

Béke és szeretet felirattal posztolt közös fotót a tokiói Nemzetközi Szépségversenyen a két szépségkirálynő egymásról. Bár Izrael és Irak között nincs

Az iraki szépségkirálynő és közeli családtagjai ugyan már jó ideje az Egyesült Államokba élnek, de távolabbi rokonainak a fenyegetések miatt el kellett menekülniük Irakból. Idan a fenyegetések ellenére sem távolította el a fotót, és azzal próbálta nyugtatni a kedélyeket, hogy az izraeli kolléganőjével közös képpel nem az izraeli kormány politikáját akarta támogatni.

Sarah Idan a héten újra találkozott Adar Gandelsmannal, ezúttal viszont már Jeruzsálemben futottak össze, ahová Idan az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) meghívására érkezett. Miss Irak egy izraeli újságírónak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte Izrael és Irak nem egymás ellenségei. „Talán a két ország kormánya ellenségesek egymással szemben, de sok irakinak semmi problémája nincs Izraellel” – tette hozzá. 

Idan Izraelben ellátogatott az iraki zsidóság múzeumába is, ahol nagyon megilletődött, és a következőt posztolta a közösségi médiában a látogatást követően: „Ezeknek az embereknek nem volt más választása, csak az, hogy Izraelben éljenek, miután elüldözték őket Irakból, a saját országukból, és a vallásuk miatt más arab országban sem élhetnek. És még ezek után sokan az arabok közül erőszakos hódítókként tekintenek rájuk.”

180 zsidót öltek meg ezen a napon Bagdadban – Kibic Magazin

1941 június 1-jén elvetemült csőcselék pusztított Irak fővárosában, Bagdadban. A tömeg házról házra járt, gyilkolt, nőket erőszakolt meg és

(Forward)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp