Következik:  
Jom HaAliyah · Hesván 7, 5779 · 2018. október 16, kedd

Weiss Manfrédről elnevezett népkonyhát indít az EMIH szeretetszolgálata

Weiss Manfrédról nevezte el nemrég indított népkonyháját a Cedek, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szeretetszolgálata. A tervek szerint egy éven belül kóser ételt is tudnak majd biztosítani.

A Cedek Szeretetszolgálat június 4-én megnyitotta első népkonyháját, ahová minden hétköznap 11-15 óra között egy tál meleg étellel várják a vendégeket – írja a zsido.com. A Weiss Manfrédról elnevezett projekt kiterjesztéseként a tervek szerint egy éven belül kóser ételt is fognak tudni biztosítani az arra rászorulóknak.

Weiss Manfréd Népkonyha (Fotó:facebook.com/cedek.szeretetszolgalat)

A Cedek azért választotta névadónak Weiss Manfrédot, mivel nagyvonalú karitatív munkája az 1900-as évek elején követendő példát mutat mindenki számára. Nevéhez több népkonyha üzemeltetésére is fűződik, ahol naponta több mint 2000 gyermek és felnőtt ebédelhetett.

Az új népkonyha az EMIH Baross utcai épületében kapott helyet. A mai ebéd pedig paprikás burgonya lesz virslivel.

(zsido.com)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp