Izraeli film alapján készült musical tarolt a Tony-díjátadón

Vasárnap este adták át a legnagyobb színházi elismerésnek számító Tony-díjakat New Yorkban. A legtöbb díjat A zenekar látogatása című közel-keleti témájú musical kapta, amely egy izraeli film alapján készült.

Vasárnap 72. alkalommal adták át Broadway legrangosabb elismeréseit, a Tony-díjakat a New York-i Radio City Hallban. Az idei díjátadó valószínűleg két dologról lesz nevezetes: az egyik, hogy Robert De Niro kétszer is beszólt Donald Trumpnak, a másik pedig, hogy egy izraeli film alapján készült musical, a Zenekar látogatása tíz díjat kapott, köztük a legjobb musicalnek járó elismerést.

A zenekar látogatásának rendezője, David Cromer is díjazott lett. A musical a 2007-ben bemutatott, azonos című izraeli film feldolgozása David Yazbek dalaival és Itamar Moses történetével. A filmben és persze a musicalben egy egyiptomi rendőrzenekar izraeli fellépésre utazik, de egy kis hiba miatt nem az eredeti úti céljukhoz érkeznek, hanem egy sivatagi kisvárosban kötnek ki. 

A darab a legjobb musicalszövegkönyv és a legjobb eredeti színpadi műhöz készült zene díját is megszerezte. De több színész is díjat kapott, így Tony Shalhoub lett a legjobb férfi és Katrina Lenk a legjobb női főszereplő musical kategóriában. Az izraeli-amerikai Ari’el Stachel pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést kapta meg a romantikus egyiptomi trombitás figurájának megformálásáért. Ez volt  Stachel első szerepe Broadwayen.

Katrina Lenk, a musical női főszereplője beszédében megemlékezett a nemrég elhunyt Ronit Elkabec izraeli színésznőről, aki eredetileg az ő szerepét játszotta el a filmben:

(MTI, JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp