Woody Allen: nekem kellene a metoo# kampány arcának lenni

Váratlan kijelentést tett a gyermeke molesztálásával vádolt Woody Allen: szerinte neki kellene a Me Too mozgalom arcának lennie, mivel egyetlen színésznő sem vallott úgy, hogy zaklatta volna őket, írja a The Variety.

A Periodismo Para Todosnak adott interjúban azt mondja a rendező, hogy nagy támogatója a mozgalomnak. „50 éve dolgozom filmeken, több száz színésznővel, és egyikőjük sem vádolt meg azzal, hogy illetlenül viselkedtem volna velük. Mindig jól bántam a munkatársaimmal.”

Woody Allen lánya, Dylan Farrow éveken át azzal vádolta az apját, hogy gyerekkorában szexuálisan bántalmazta, amelyet a rendező mindig tagadott. Sőt egy helyen azt is mondta, hogy „nagyon elszomorító, amikor valaki igaztalanul vádolnak meg valamivel, amit nem követett el”.

Hangsúlyozta, hogy mennyire zavarja őt, hogy olyan zaklatókhoz hasonlítják, mint Harvey Weinstein.

„Méltatlannak tartom, hogy olyan emberek mellett emlegetnek, akiket 20, 50 vagy 100 nő vádolt meg zaklatással. Ellenem egyetlen nő vallott gyerekbántalmazási ügyben, amelyről már bebizonyosodott, hogy nem volt igaz”, mondta.

A rendező elleni vádakat még a 90-es években vizsgálták ki, és végül felmentették.

„Én ezzel lezártam az ügyet és továbbléptem”, mondja Allen, „ehhez képest mostanában többször is felemlegetik ezeket a vádakat. Családos ember vagyok, gyerekeim vannak, épp ezért bosszantó, ami itt folyik”, tette hozzá.

Amióta ugyanis a Me Too mozgalom több sztár, többek között Timothee Chalamet és Rebecca Hall az Itt az ideje a törvényes védelemnek nevű alapnak adományozta a Woody Allen legutóbbi filmjében keresett pénzüket. Colin Firth és Greta Gerwig pedig kijelentette, soha többet nem dolgoznak a rendezővel.

Nemrég megszólalt a nevelőapja, Woody Allen körüli szexuális zaklatási botránnyal kapcsolatban Moses Farrow, a rendező és a volt élettársa, Mia Farrow színésznő idősebb nevelt gyermeke.

Moses Farrow

A 40 éves Moses Farrow az apja védelmére kelt. Moses azt írta, hogy az egész ügy hátterében az anyjuk, Mia Farrow állt, aki gyakran erőszakos volt és fizikailag bántalmazta őket. Ráadásul ő kényszerítette Dylant, hogy megvádolja az apját.

Dylan az évek alatt számtalanszor volt egyedül apámmal a lakásban mindenféle probléma nélkül. Nem gondolnám, hogy apám éppen 56 évesen – amikor a legnagyobb figyelem irányult rá, – hirtelen úgy döntött, hogy pedofil lesz – írja Moses, aki szerint Dylan valójában nagyon is szerette Allent és amíg az anyjuk nem fordította őt ellene, addig mindig is várta az apjuk látogatásait.

Korábban, 2018 januárban megszólalt Dylan Farrow is, aki továbbra is fenntartja az apjával szembeni vádakat.  “Miért ne akarhatnám megbuktatni őt? Miért ne lehetnék dühös? Miért ne fájhatna nekem? Miért ne érezhetnék valamiféle felháborodottságot amiatt, hogy ennyi év után semmibe vesznek, nem hisznek nekem és félrelöknek? Csak annyit tehetek, hogy elmondom az igazat és reménykedek, hogy valaki hisz majd nekem. — fogalmaz az interjúból megjelent részletben Farrow.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp