Következik:  
Jom HaAliyah · Hesván 7, 5779 · 2018. október 16, kedd

Izrael fejleszti Jeruzsálem arab negyedeit

154 milliárd forintnak megfelelő sékelt költ az izraeli kormány az elhanyagolt Kelet-Jeruzsálem főként arabok lakta negyedeinek fejlesztésére. Kelet-Jeruzsálem lakosainak 80 százaléka szegénységben él.

Kelet-Jeruzsálem

Nemsokára kilenc kísérleti projekt indul az infrastruktúra és az oktatásügy fejlesztésére, illetve az arab nők munkaerő-piaci helyzetének javítására. A pénzt öt év alatt állami és magánberuházásokra költik majd.

Izrael az 1967-es hatnapos háború során foglalta el, majd csatolta az országhoz Kelet-Jeruzsálemet. Ezt a nemzetközi közösség többsége nem ismeri el, de az Egyesült Államok nemrégiben Jeruzsálembe helyezte át izraeli nagykövetségét. A legtöbb kelet-jeruzsálemi arab nem izraeli állampolgár, hanem tartózkodási joggal rendelkezik, ami lehetővé teszi számukra, hogy dolgozhassanak és szabadon utazhassanak Izraelben.

Véget vethet a konfliktusnak az USA követség Jeruzsálembe költözése? – Kibic Magazin

Rendhagyó megközelítés az USA korábbi izraeli nagykövetétől, Daniel B. Shapirótól. Sok aggodalom kíséri az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözését, illetve azt, milyen hatással lesz mindez a békére. Az ügynek nem segít az sem, hogy Gázában tiltakozások törtek ki, és a palesztinok újra felemlegetik az őket ért nemzeti tragédiát, vagyis azt, hogy a zsidó állam megalapítása megfosztotta őket a földjüktől.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp