Antiszemitizmussal vádolja a Mazsihisz egyik munkatársát egy kormányközeli hírportál

A Pesti Srácok hírportál úgy véli, hogy Nagy Ákos, a Mazsihisz kommunikációs irodájának vezetője Izrael és a magyar kormány ellen kampányolt. Ez pedig szerintük nettó antiszemitizmus.

Izrael és a magyar kormány ellen kampányolt a Mazsihisz képviselője címmel jelent meg tegnap egy írás a Pesti Srácok hírportálon. A szerző nélküli cikkben a kormányközeli lap azt fejtegeti, hogy Nagy Ákos, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kommunikációs irodájának vezetője annak ellenére támadja Magyarország és Izrael kormányait, hogy a Mazsihisz szabályzata tiltja a politizálást tagjainak.

Nagy Ákos a Kidma egyik rendezvényén (Fotó: facebook.com/kidma.hu)

A Pesti Srácok az alapján jutott erre a következtetésre, hogy a Nagy Ákos által vezetett Kidma Egyesület Facebook-oldalán található posztokból és kommentekből szemezgetett. Többek között azt rója fel Nagy Ákosnak, hogy a Kidma pár nappal a választások előtt megosztotta azt az Index-cikket, amely arról szól, hogyan működhetett együtt Bayer Zsolt egy izraeli magán titkosszolgálattal Soros György által támogatott szervezetek lejáratásában.

A hírportál szerint ezzel még nem ért véget a Kidma „ámokfutása”, hiszen – mint írják – „a választások napján is a magyar kormány, illetve az izraeli kormánypárt, a Likud ellen hergelte a hangulatot a baloldali Nagy Ákos szervezetének oldala”. Az egyik kidmás kommentelő ugyanis azt írta, hogy a Fidesz mellett kampányoló likudos „vigyázhatna a pofájára”, és még annak is örült volna a hozzászólás szerzője, hogy ha Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt korrupció miatt lecsuknák. Mindez a Pesti Srácok szerint nettó antiszemitizmus.

Izraeli cég gyűjthetett adatokat a magyar civilekről Orbánéknak – Kibic Magazin

Egy izraeli hátterű, titkosszolgálati módszereket is alkalmazó magán biztonsági cég keresett meg az utóbbi hónapokban magyar civil szervezeteket

„Felmerül a kérdés, hogy a Mazsihisz, melynek szabályzata tiltja a politizálást tagjainak, miért hagyja, hogy Nagy Ákos így politizáljon, és egyszerre támadja Magyarország és Izrael kormányait” – zárja a cikkét a Pesti Srácok, amely többször is kiemeli, hogy Nagy Ákos Heisler András, a Mazsihisz elnökének jobbkeze.

Kerestük a cikkel kapcsolatban Nagy Ákost, aki közölte, hogy a Mazsihisz alkalmazottjaként nem nyilatkozhat. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy mivel nem tekinti magát közszereplőnek, ezért sem a személyes véleménye, sem pedig az általa vezetett Kidma véleménye nem azonos a Mazsihiszével. A Pesti Srácok viszont valamilyen okból kifolyólag össze próbálta mosni a kettőt.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke annyit közölt a Kibiccel, hogy nem tervez hivatalos úton reagálni a cikkben leírtakra. A munkatársainak azonban jelezni fogja, hogy a Mazsihisz alkalmazottak ma nem tudnak magánemberként véleményt nyilvánítani a közösségi médiában, mert ilyen a magyarországi közélet.

Annak ellenére, hogy a Pesti Srácok cikke többször is említette Heislert, a Mazsihisz elnöke nem gondolja, hogy ez egy ellene irányuló támadás volna. „Tekintettel arra, hogy elnöki működésemet igyekszem transzparensen végezni, úgy gondolom, nem adok okot ilyen áttételeken keresztül kimódolt támadásra. Azt szeretem és azt kérem mindenkitől, ha baja van velem, azt egyenesen mondja meg. Én is ezt teszem, samesztől miniszterelnökig” – nyilatkozta lapunknak Heisler András.

Kerestük a Kidmát is, de tőlük egyelőre még nem kaptunk választ. Amennyiben válaszolnak frissítjük cikkünket. A Kidma a Facebookon mindenesetre egy ironikus poszttal reagált a Pesti Srácok cikkére: „Köszönjük a Pesti Srácok figyelmét! Tőlük megtisztelő, ha a Kidmát bármilyen összefüggésben leantiszemitázzák. Bár kicsit meg voltunk sértve, hogy a sorosbérences körből kimaradtunk, de ezzel a cikkel most helyre állt a világ rendje. Szóval mi megbocsátunk, mert látjuk az igyekezetet és mi cionisták értjük a humort is.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp