Fischer Ádám a Helsinki Bizottságnak adományozta az izraeli Wolf-díj pénzjutalmát

Fischer Ádám kiemelkedő karmesteri munkájával és politikai tevékenységével érdemelte ki a 100000 dolláros díjat, amelyet megosztva kapott meg Paul McCarney-val.

Az izraeli Wolf-díjat május végén adták át a Kneszetben 9 díjazottnak, akik kimagasló teljesítményt nyújtott a zene és a tudomány területén. Most Paul McCartney és Fisher Ádám megosztva kapta a zenei kategóriában kiosztott elismerést.

Fischer Ádám

Fischer Ádám kiemelkedő karmesteri munkájával és politikai tevékenységével érdemelte ki a 100000 dolláros díjat, amelyet a két díjazott között fele-fele arányban osztanak el. A karmester a díjjal járó pénzjutalmat a Magyar Helsinki Bizottságnak ajánlotta fel.

Fischer arról beszélt, „a jogvédő szervezetekre a kormányok egyre több országban ellenségként tekintenek. Például hazámban, Magyarországon a kormány mindent elkövet azért, hogy a civil jogvédők munkáját jogellenesnek állítsa be.”

Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke elmondta, a pénzt jogvédelemre, mégpedig a Hétköznapok hősei c. induló programunkra fogjuk fordítani. Ezzel olyan honpolgároknak tudunk majd segíteni ingyenesen, akiket retorzió ért, mert kiálltak igazukért vagy közösségükért a hatalommal szemben.”

McCartney és Fischer Ádám megosztott díjat kapott – Kibic Magazin

A gitáros-dalszerző-énekes és a karmester a Wolf-díj zenei kategóriáján osztoznak. Az izraeli Wolf Díjat május végén adják át a Kneszetben 9 díjazottnak,

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp