Válaszlevelet küldött Orbán Viktornak a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ronald S. Lauder szerint a magyar miniszterelnök által pénteken kifogásolt nyilatkozatot soha nem tett, sőt, a neki tévesen tulajdonított állásfoglalás tartalma ellentétes a meggyőződésével.

Válaszlevelében Ronald S. Lauder azt írta: Orbán Viktor hozzá írt levele, amely a sajtóban is megjelent, olyan állásfoglalásra utal, amelyet ő soha nem tett, és amelyet nem is oszt. A WJC elnöke kiemelte, az a mély tisztelet, amelyet Orbán Viktor és a magyar nép iránt érez, nem ingott meg, és nagyra becsüli azt, amit a miniszterelnök tett.

New York, 2015. szeptember 30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke munkareggelin New Yorkban 2015. szeptember 30-án.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Hozzátette: Orbán Viktor kétségkívül tudatában van annak, hogy a Zsidó Világkongresszus elnökeként egyik legfontosabb feladatának a keresztény és a zsidó közösség közötti baráti szálak erősítését tekinti, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon. Ennek a politikának – csakúgy mint a magyar miniszterelnökének – erkölcsi és elvi okai vannak és az emberek jobb egymás mellett élését szolgálja.

A WJC elnöke sok sikert kíván a magyar miniszterelnöknek abban, hogy Magyarországot ezeken a “turbulens időkön” keresztülvezesse – zárta levelét a JWC elnöke.

Orbán több tiszteletet vár el a zsidó világkongresszustól – Kibic Magazin

Orbán Viktort megsértette a Zsidó Világkongresszus elnökének állásfoglalása, amelyet Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának Berlinbe költözése

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp