Válaszlevelet küldött Orbán Viktornak a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke

Ronald S. Lauder szerint a magyar miniszterelnök által pénteken kifogásolt nyilatkozatot soha nem tett, sőt, a neki tévesen tulajdonított állásfoglalás tartalma ellentétes a meggyőződésével.

Válaszlevelében Ronald S. Lauder azt írta: Orbán Viktor hozzá írt levele, amely a sajtóban is megjelent, olyan állásfoglalásra utal, amelyet ő soha nem tett, és amelyet nem is oszt. A WJC elnöke kiemelte, az a mély tisztelet, amelyet Orbán Viktor és a magyar nép iránt érez, nem ingott meg, és nagyra becsüli azt, amit a miniszterelnök tett.

New York, 2015. szeptember 30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke munkareggelin New Yorkban 2015. szeptember 30-án.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Hozzátette: Orbán Viktor kétségkívül tudatában van annak, hogy a Zsidó Világkongresszus elnökeként egyik legfontosabb feladatának a keresztény és a zsidó közösség közötti baráti szálak erősítését tekinti, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon. Ennek a politikának – csakúgy mint a magyar miniszterelnökének – erkölcsi és elvi okai vannak és az emberek jobb egymás mellett élését szolgálja.

A WJC elnöke sok sikert kíván a magyar miniszterelnöknek abban, hogy Magyarországot ezeken a “turbulens időkön” keresztülvezesse – zárta levelét a JWC elnöke.

Orbán több tiszteletet vár el a zsidó világkongresszustól – Kibic Magazin

Orbán Viktort megsértette a Zsidó Világkongresszus elnökének állásfoglalása, amelyet Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának Berlinbe költözése

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp