Hazarendelték a palesztin nagykövetet Magyarországról

Konzultációra hazarendelték a palesztin nagyköveteket abból a négy uniós tagállamból, amelynek képviselői részt vettek a jeruzsálemi amerikai nagykövetség megnyitása előtt, vasárnap tartott ünnepségen.

A Palesztin Nemzeti Hatóság tájékoztatása szerint Ausztriából, Magyarországról, Csehországból és Romániából rendelték haza a palesztin nagykövetet. Az eseményt az európai országok nagy többsége bojkottálta.

Donald Trump amerikai elnök már a kampányában megígérte, hogy az Egyesült Államok nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetik. Elnökként Trump tartotta magát ehhez, és elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

A keresztények, a zsidók és a muszlimok által is szent városként számon tartott Jeruzsálem jogállása a közel-keleti rendezés egyik sarkalatos kérdése. Izrael örök és oszthatatlan fővárosának tekinti Jeruzsálemet, viszont a palesztinok is azt szeretnék, hogy majdani független államuk fővárosa Kelet-Jeruzsálem legyen.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkünk

Véget vethet a konfliktusnak az USA követség Jeruzsálembe költözése? – Kibic Magazin

Rendhagyó megközelítés az USA korábbi izraeli nagykövetétől, Daniel B. Shapirótól. Sok aggodalom kíséri az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözését, illetve azt, milyen hatással lesz mindez a békére. Az ügynek nem segít az sem, hogy Gázában tiltakozások törtek ki, és a palesztinok újra felemlegetik az őket ért nemzeti tragédiát, vagyis azt, hogy a zsidó állam megalapítása megfosztotta őket a földjüktől.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp