Következik:  
Szukot I · Gyertyagyújtás: 19:27 · Tisri 15, 5779 · 2018. szeptember 24, hétfő

Baleset történt egy londoni lag baomer ünnepségen

A lag baomert hagyományosan tűzgyújtással ünneplik, egy londoni szertartáson azonban berobbant a máglya, ami 30 ember sérüléséhez vezetett. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

A londoni Stamford Hillben éppen lag baomert ünnepelte a helyi zsidó közösség, amikor az erre az alakomra gyújtott máglya egyszer csak berobbant. A robbanás következtében 30 ember szenvedett könnyebb sérüléseket, tízen közvetlenül a robbanásba sérültek meg, húszan pedig menekülés közben.

A helyszínre kiérkező rendőrség nem talált bűncselekményre utaló jelet. Egyesek szerint a robbanást a tűzbe hajított mobiltelefonok okozták, amelyeket azért vetettek tűzre, hogy felhívják a figyelmet az okostelefonok gonoszságára.

Sokkal valószínűbb azonban, hogy a robbanást egy olajnak hitt tüzelőanyag kipárolgása okozhatta. Ezt támasztja alá az is, hogy a robbanás közvetlenül azután történt, hogy meggyújtották a tüzet.

(Metro)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp