Két díjat is kapott Röhrig új filmje!

A legjobb elsőfilmes rendezés és a közönség díját is elhozta a The Dust című film a Tribeca Filmfesztiválon, amelyben Röhrig Géza játssza a főszerepet Matthew Broderick mellett.

„Nem volt könnyű döntés, mégis egyhangú volt. Ez egy olyan film, amely a veszteséggel és a gyásszal kezdődik, aztán végig visz minket egy különleges úton, amely néha mulatságos és elgondolkodtató, és megmutatja azt az emberi küzdelmet, amely mindig a gyógyulást és a másokhoz való kapcsolódást tűzi ki célul”, állt az indoklásban.

A díjat ugyan a rendező, Shawn Snyder kapta, de a zsűri kiemelte Röhrig Géza alakítását is. Az Oscar-díjas Röhrig egy haszid kántort játszik, aki teljesen összeomlik a felesége halálától, és a vallásban próbál vigaszt találni.

 

Geza Rohrig

“This choice was not easy. But ultimately, our decision was unanimous. For a film that begins with loss and grief… but then transcends to take you on an exquisitely odd, sometimes hilarious, and…

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp