J.K. Rowling felemelte a szavát az antiszemitizmus ellen

Folyamatos vita zajlik Nagy-Britanniában azzal kapcsolatban, hogy a jobb vagy a baloldalra jellemzőbb-e inkább az antiszemitizmus. Nemrég zsidó parlamenti képviselők közzétettek egy videót, amelyben az őket ért antiszemita kirohanásokról beszéltek.

J.K. Rowling, a Harry Potter világhírű szerzője nem zsidó, de úgy döntött, hogy megosztja a véleményét az antiszemitizmusról 14,4 millió Twitter követőjével. Úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy a nem zsidók is felemeljék a szavukat a kérdésben.

Kifejtette, hogy az a nézet, hogy a zsidóság nem etnikai, hanem vallási kérdés, egyáltalán nem releváns szempont. Felteszi a kérdést: vajon az ateista zsidóknak nem kellett-e sárga csillagot viselniük.

Az egyik hozzászóló azt mondta, hogyha valaki az antiszemitizmus ellen emeli fel a szavát, az nincs tekintettel a muszlimokra, amelyet az írónő határozottan visszautasított, mondva, hogy az előítéletesség egyik néppel szemben sem megengedhetők. Hozzátéve, hogy egy nép védelme nem jelenti automatikusan azt, hogy ellenséges egy másikkal szemben.

 

Kifejtette, hogy antiszemita gyűlöletkeltésnek tekinti azt, ha valaki megtámadja egy polgártársát egy másik országban zajló konfliktus miatt, amelyhez az illetőnek személyesen egyáltalán nincs köze.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp