Holokauszt túlélők szépségversenye Izraelben

Hamarosan itt van a Yom Hasoá, vagyis a Holokauszt áldozatainak emléknapja Izraelben. Ez alkalomból, illetve Izrael fennállásának 70-dik évfordulójának ünneplésére 70 holokauszt túlélő nőt „csinosítottak ki” a szervezők.

Az esemény a Csodálatos Hősnők nevet kapta, amelynek keretében fodrászok, manikűrösök és sminkesek szépítették a túlélőket. A szervezők szerint ez egy gesztus Izrael legidősebb holokauszt túlélői felé. Limor Katz elmondta, a céljuk az, hogy úgy fejezzék ki tiszteletüket és megbecsülésüket az összes túlélő iránt, hogy minél jobban elkényeztetik ezeket az idős hölgyeket.

Egy 91 éves túlélő, Haya Stern elmesélte, hogy elveszítette az egész családját a holokauszt során, ám az ő személyes bosszúja a pusztításra az volt, hogy gyerekei, unokái és dédunokái születtek Izraelben.

A Holokauszt emléknapon szirénák szólalnak meg Izrael-szerte.

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp