Izraeli cég gyűjthetett adatokat a magyar civilekről Orbánéknak  

Egy izraeli hátterű, titkosszolgálati módszereket is alkalmazó magán biztonsági cég keresett meg az utóbbi hónapokban magyar civil szervezeteket együttműködési javaslattal. Aztán a találkozókon megszerzett információkat továbbadta Bayer Zsoltnak, a Magyar Időknek és az Orbán-kormánynak, írta az Index.

Az izraeli cégnek dolgozó egyik férfi Grigori Alexsandrovkként mutatkozott be, amikor a Migration Aid-et megkereste. A találkozón – amelyet a Migration Aid munkatársai rögzítettek, mivel az illető gyanús volt nekik – a férfi a szervezet politikai és Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatait firtatta. Az Index szerint a beszélgetésből egyértelműen kiderült, hogy Alexandrov illegális tevékenység felé nyomta volna a Migration Aid-et. A beszélgetést hamarosan a Magyar Időkben Bayer Zsolt tollából látta viszont a Migration Aid vezetője, Siewert András.

Alexandrovék több más civilt – TASZ, Helsinki Bizottság, illetve Dénes Balázs vezetésével Berlinben működő Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért – is megkerestek, de nem mindenhol sikerült kapcsolatba lépniük a vezetőkkel. Aztán minden információ Bayer Zsoltnál, illetve a Jerusalem Postnál landolt.

A beszélgetésekből kiragadott mondatokat, féligazságokat a következő hetekben az Orbán kormány Soros-ellenes propagandájában használták el.

Az Index szerint az ilyen többhónapos, titkosszolgálati eszközöket felhasználó megbízások dollárszázerezkbe szoktak kerülni. Azt egyelőre nem tudni, ki adta a megbízást a külföldi, a Moszadhoz több szálon kötődő külföldi biztonsági cégnek, és ki fizette ki az alsó hangon is sok-sok millió forintos akciók költségét, de az tisztán látszik, ki akart hasznot húzni az akcióból, írja az Index, hiszen „az összehangolt akció végeredménye szervesen beépült a kormányzati kommunikációba és a Soros-elleni hadjáratba”.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp