Példátlan baleset a Ferihegyi reptéren! Egy izraeli nő élet és halál között

Továbbra is rendkívül súlyos az állapota annak az izraeli nőnek, aki pénteken esett ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vészcsúszdából. A repülő Tel Avivba tartott, de a felszállás előtt füst jelent meg az utastérben. Az evakuálás során csúszdán hagyta el mindenki a repülőt, a nő innen esett le, és fejjel belecsapódott a betonba.

A Blikk úgy tudja, hogy a mentők sokáig küzdöttek, hogy a nő szállítható állapotban legyen, majd a Merényi Gusztáv Kórházba vitték, ahol az idegsebészeten azonnal megoperálták, ám ennek ellenére még mindig nem tudni, túléli-e a balesetet.

Lapinformációk szerint az utasok megpróbáltatásai már csütörtök éjjel kezdődtek, mivel eredetileg egy másik gépre, az izraeli Israir 6H716-os számú járatára váltottak jegyet. A gép azonban meghibásodott cseregépet pedig a Smartwings biztosított, sok órányi várakozás után. Ennek a gépnek a földi kiszolgálását egy több évtizedes Malév vontatójármű végezte, amely füstölni kezdett, és ez a füst jutott be a hajtóművön keresztül az utastérbe.

fotó: MTI
fotó: MTI

A pilóta azonnali kiürítést rendelt el, amikor pedig a hangosbemondó közölte, hogy mindenki hagyja el a gépet, pánik tört ki a fedélzeten. A Blikk úgy tudja, még kisebb verekedés is volt az utasok között, hogy ki éri el előbb a vészkijáratot. Az utasok felfújt csúszdán hagyták el a gépet, ekkor érte az izraeli nőt a súlyos baleset. Már a csúszda végén tartott, amikor valami megdobta a gépet.

Az Index információi szerint elképzelhető, hogy az izraeli repülőgép hajtőművét nem állította le a pilóta, a szerencsétlenül járt nőt az fújta le a csúszdáról.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a vontatójárműveket működtető  Malév GH az anyacég Malév 2012. februári csődje óta súlyos anyagi nehézségekkel küzd, a társaság működésének újjászervezését, illetve az eszközállomány megújítását hat éve halogatja az állam. A társaság a legutóbbi mérlegadatok alapján mínusz 471 millió forintos üzemi eredménnyel és 513 milliós veszteséggel zárta a 2016. üzleti évet. Akkor összesen 1,6 milliárd forintnyi követelés élt a Malév GH ellen, szemben a 2015-ös 1,1 milliárddal.

 A helyzetet rontja, hogy az Európai Unió tiltott állami támogatás miatt indított eljárást egy 260 millió forintos ügylet miatt, ez még nem zárult le. A Malév GH versenytársa, a magyar hátterű BudPort pedig felszámolást kezdeményezett a cég ellen, miután egy tranzakcióval hozzá került egy százmilliós nagyságrendű követelés. Úgy tudjuk, a felszámolás elrendeléséről még nem született bírósági döntés.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp