A lengyel miniszterelnök apja szerint önként vonultak a zsidók a varsói gettóba!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A zsidók a saját akaratukból költöztek a gettókba, hogy megszabaduljanak a nem zsidóktól, mondta egy interjúban Kornel Morawiecki, volt lengyel képviselő, aki egyébként az édesapja a mostani miniszterelnök, Mateusz Morawieckinek.

„Tudja, hogy ki üldözte a zsidókat a varsói gettóba? Maga szerint a németek? Nem. A zsidók önként mentek oda, mert azt mondták nekik, hogy az egy olyan elzárt terület lesz, ahol nem kell együtt lenniük azokkal a rohadt lengyelekkel.”, mondta szó szerint Kornel Morawiecki a Kultúra Liberalna nevű online magazinnak egy múlt kedden megjelent interjúban.

Tudni kell, hogy a lengyel zsidóság majdnem teljesen megsemmisült a második világháborúban. És 200 ezer zsidó haláláért közvetlen felelősség terheli a lengyeleket.

Kornel Morawiecki
Kornel Morawiecki

A lengyel miniszterelnök-helyettes, Bartosz Cichocki a kormány nevében elhatárolódott a kijelentéstől.

Eközben továbbra is feszült diplomáciai légkör van Lengyelország és Izrael között annak a lengyel törvénynek köszönhetően, amely bünteti, hogy a lengyelek felelősségét is fel lehessen vetni a nácik által elkövetett második világháborús bűntettekért Lengyelországban.

Egyes zsidó csoportok úgy vélik, a törvény korlátozza több ezer lengyel tevékenységének a kutatását és megvitatását, akik elárulták a zsidókat a németeknek és segítettek a kiirtásukban. 

Legutóbb egyébként a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki kijelentései verték ki a biztosítékot, amikor arról beszélt, hogy a holokausztnak nem csupán német, ukrán és lengyel, hanem zsidó elkövetői is voltak.

 

Idegengyűlölőnek és rasszistának nevezte Orbánt az ENSZ emberi jogi biztosa – Kibic Magazin

Az ENSZ emberi jogokért felelős vezetője a megszokottól eltérően igen kemény hangot ütött meg hétfőn Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, amikor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp