A lengyel miniszterelnök apja szerint önként vonultak a zsidók a varsói gettóba!

A zsidók a saját akaratukból költöztek a gettókba, hogy megszabaduljanak a nem zsidóktól, mondta egy interjúban Kornel Morawiecki, volt lengyel képviselő, aki egyébként az édesapja a mostani miniszterelnök, Mateusz Morawieckinek.

„Tudja, hogy ki üldözte a zsidókat a varsói gettóba? Maga szerint a németek? Nem. A zsidók önként mentek oda, mert azt mondták nekik, hogy az egy olyan elzárt terület lesz, ahol nem kell együtt lenniük azokkal a rohadt lengyelekkel.”, mondta szó szerint Kornel Morawiecki a Kultúra Liberalna nevű online magazinnak egy múlt kedden megjelent interjúban.

Tudni kell, hogy a lengyel zsidóság majdnem teljesen megsemmisült a második világháborúban. És 200 ezer zsidó haláláért közvetlen felelősség terheli a lengyeleket.

Kornel Morawiecki
Kornel Morawiecki

A lengyel miniszterelnök-helyettes, Bartosz Cichocki a kormány nevében elhatárolódott a kijelentéstől.

Eközben továbbra is feszült diplomáciai légkör van Lengyelország és Izrael között annak a lengyel törvénynek köszönhetően, amely bünteti, hogy a lengyelek felelősségét is fel lehessen vetni a nácik által elkövetett második világháborús bűntettekért Lengyelországban.

Egyes zsidó csoportok úgy vélik, a törvény korlátozza több ezer lengyel tevékenységének a kutatását és megvitatását, akik elárulták a zsidókat a németeknek és segítettek a kiirtásukban. 

Legutóbb egyébként a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki kijelentései verték ki a biztosítékot, amikor arról beszélt, hogy a holokausztnak nem csupán német, ukrán és lengyel, hanem zsidó elkövetői is voltak.

 

Idegengyűlölőnek és rasszistának nevezte Orbánt az ENSZ emberi jogi biztosa – Kibic Magazin

Az ENSZ emberi jogokért felelős vezetője a megszokottól eltérően igen kemény hangot ütött meg hétfőn Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, amikor

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp