Mi a közös a Rothschildokban és Soros Györgyben, avagy antiszemita összeesküvés elméletek

Zsidózásnak számít-e, hogy a Rothschildok manipulálják az időjárást? Igen? Akkor tekinthető-e puszta tényközlésnek, hogy Soros György áll az európai bevándorlás mögött?

A minap lapunk is beszámolt arról, hogy Trayon White washingtoni képviselő a Facebookon fejtette ki azon elméletét, miszerint a Rothschildok kedvük szerint manipulálják az időjárást, mert ebből is anyagi előnyük származik. Aztán hamarosan bocsánatot kért a Facebook posztért, de továbbra is úgy vélte, a rothschildozás nem számít zsidózásnak. 

White nem az első, aki összeesküvés elméleteket állít fel a Rothschildokkal kapcsolatban, akik évszázadokon át Európa leggazdagabb családjai közé tartoztak. Ma két Rothschild szerepel a Forbes leggazdagabb milliárdosainak listáján. A családnak Svájcban, Franciaországban és másutt is vannak befektetései, írja a Jerusalem Post. A 18-dik század óta ilyen sikeresek, amikor Mayer Amschel Rothschild, aki a helyi zsidó gettóban élt, IX. Wilhelm helyi nemes bankárja lett.

Az idős Rothschild szétosztotta a vagyonát 5 fia között, akik Londonban, Párizsban, Frankfurtban, Bécsben és Milánóban alapítottak bankár dinasztiákat. Azóta is megtartották vagyonukat, és mindig sokat áldoztak jótékonysági célokra. A Rothschild adományok segítették az első cionisták letelepedését Palesztinában, és a család azóta sok adománnyal támogatja Izraelt és más régiókat.

Mayer Amschel Rothschild
Mayer Amschel Rothschild

Az első komoly összeesküvés elmélet 1843-ban került elő velük kapcsolatban, amikor Nathan Rothschildot – a család londoni ágának megalapítóját – hamisan vádolták meg azzal, hogy a tőzsdén törvénytelen előnyökhöz jutott, mivel előzetes információi voltak arról, hogy mekkora vereség éri Napoleont Waterloo-nál. Pedig Nathan Rothschild nem tudott semmi ilyesmiről. 2015-ben az Independent című lap egyértelműen bizonyította azt, hogy a vádak hamisak voltak, és arról értekezett, hogy miért maradt fenn ez a feltételezés ilyen sokáig.

Azóta a Rothschildokkal kapcsolatos összeesküvés elméletek csak megsokszorozódtak, és különböző politikai töltetet kaptak. Ha a Youtube-on rákeresünk a Rothschild szóra, akkor rengeteg ilyet találunk. A legtöbb teóriában szerepel, hogy a család olyan gyanús csoportok mögött áll, mint az Illuminati és a New World Order (Új Világrend), vagy más módon próbálják átvenni az irányítást a világ fölött.

Baron Philippe de Rothschild
Baron Philippe de Rothschild

Trayon White nyilatkozatai is ezt a teóriát vették alapul, amikor a családot a Rockefeller Alapítvány Ellenálló Városok nevű kezdeményezésével kapcsolták össze. Az elmélet szerint a Washington városának nyújtott adományok részei annak a törekvésnek, hogy dominálni tudják a világot. A Rothschildoknak tehát van hozzáférésük az olyan modern technológiákhoz is, amelyekkel befolyásolni lehetne az időjárást, és így még klímaváltozást is előidézhetnek azért, hogy elüldözzék az embereket a farmjaikról és a városokban telepedjenek le.

„Ez egy népirtó program”, mondja Deborah Tavares, kaliforniai lakos az egyik videóban.

 Az utóbbi években más zsidó milliárdosok vették át a Rothschildok helyét Amerikában és Európában az összeesküvés elméletekért rajongók fejében. Ezek közül a legfontosabb Soros György amerikai-magyar zsidó üzletember, aki kedvenc célpontjává vált a szélsőjobboldalnak az Atlandi-óceán mindkét partján.

Soros György
Soros György

 Az elmúlt évben Magyarország jobboldali kormánya szórta tele Soros plakátjaival az országot, azt állítva, hogy Soros György áll a bevándorlás mögött. Yair Netanyahu, az izraeli miniszterelnök fia posztolt tavaly egy antiszemita videót a Facebookon, Sorosról. Az ügy nagy port kavart, ezért végül törölték a tartalmat.

Az eredeti cikk itt olvasha

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp