Tel-Avivban vendégszerepel a Gólem Színház!

“A zsidók – állítólag – képesek akár önmagukat is kinevetni. Sőt, a magyarok is. A magyar zsidók meg főleg. Szerintem pedig erre mindenki képes, akiben az önirónia bölcsessége megvan. A többiek nem fognak jól szórakozni a budapesti Gólem Színház tel-avivi vendégjátékán április 25-én a Tzavta Színházban…”, írta a tel-avivi bemutató kapcsán Silló Sándor az izraelinfo.com-on. 

Két gázszámlás nem mer becsöngetni egy Dob utcai lakásba, hogy leolvassa a gázórát… mert hátha ezzel megsértik “azok” érzékenységét. Innen startolunk, és a végállomás az a neten keringő abszurd baromság, hogy miért lapos a pesti TESCO-k teteje. Hát persze hogy! Ott szállnak majd le az izraeli helikopterek, mikor elfoglalják Magyarországot.

Sillo Sándor, izraelinfo.com újságírója szerint nehéz feladata van a nézőnek, amikor beül a darabra: “egyszerre kell röhögni a saját zsidó fóbiáinkon és az antiszemitizmus képtelenségein. Kinevetni, kinevetni magunkból. Ha érintve vagyunk, ha nem. Ez a Lefitymálva című előadás siker-receptje”.

A Budapesten nagy sikerrel játszott színdarab most kerül először izraeli közönség elé. Kérdés, hogyan “veszi” majd a tel-aviviak ezt a stílust.

Akik játsszák majd a darabot 2018. április 25-én a tel-avivi Tzavta Theatre-ben: Tamási Zoltán, Nagy Mari, Bánki Gergely, Schmied Zoltán, Kiss Eszter.

Aki pedig rákattint erre a linkre, jelentős kedvezménnyel rendelhet jegyet a Lefitymálva április 25-i tel-avivi előadására:

https://www.tzavta.co.il/

Jelszó : lefitymalva

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp