Netanjahu tett Orbánnak szívességet a sorosozással?

Miközben a kormány sorosozása folyamatosan erősíti Magyarországon az antiszemitizmust, addig több fronton próbálja ezt mindenféle áltevékenységekkel eltakarni. Ennek eszköze lehetett a Jerusalem Post által nyújtott izraeli segítség. Furcsa egybeesésnek tűnik az is, hogy váratlanul – halála után 114 évvel, semmilyen évfordulóhoz nem köthetően – poszthumusz díszpolgárrá avatta Izrael állam megálmodóját, Herzl Tivadart az Erzsébetvárosi Önkormányzat Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Tegnapi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy március 15-dikén a Jerusalem Post közzétett egy cikket arról, hogy egy európai civilszervezet a német külügyminisztériumnál próbált lobbizni a civilszervezetek működési feltételeit megszigorító magyarországi törvény ellen.

Szijjártó Péter rögtön hevesen reagált a hírre, és kijelentette, hogy itt a kézzelfogható bizonyíték a Soros-hálózat létezésére, amely a magyar gazdaságot akarja éppen tönkre tenni azzal, hogy elriasztja a német cégeket a hazai befektetéstől.

Az izraelinfo.com nemrég megjelent cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a hír egyáltalán nem vert port Izraelben, sőt, nincs is izraeli vonatkozása, ezért furcsa, hogy az izraeli kormánypárthoz közel álló Jerusalem Post címlapsztoriként hozta az anyagot épp március 15-dikén. Ezzel szemben Magyarországon a hír futótűzként terjedt. Az izraelinfo.com szerint nem lehet véletlen, hogy éppen az izraeli médián keresztül robbant a magyar kormány legújabb kampányfogása. „Valószínűleg azért, mert ezzel az abból hazudott következtetések meggyőzőbben hangzanak: hiszen amikor egy izraeli (zsidó!) forrás számol be Soros gonoszságairól – az mindennél hihetőbben hangzik (nyilván hihetőbben, mint egy német).”

Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor
Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy volt már rá máskor is precedens, hogy a Jerusalem Post számolt be a magyaroknak arról, hogy az izraeli kormánypárt, a Likud információkat küldött egyenesen Orbán Viktornak a Soros-ellenes kampányhoz. Eli Hazan, a Likud nemzetközi kapcsolatokért felelős felelős tisztviselője szerint ugyanis Soros veszélyes Izraelre, és meg akarja buktatni Netanjahut. Ezt a kijelentését annak ellenére tette, hogy a magyar zsidó vezetők kifejezetten kérték arra, hogy ne sorosozzon, mivel ez Magyarországon erősíti az antiszemitizmust. Mindez azonban úgy tűnik, nem érdekli az izraeli jobboldali párt képviselőjét. Az izraelinfo.com cikke idézi Eli Hazan január 30-adiki Facebook bejegyzését, ahol azt írja: „Mindent megteszünk (sic!) azért, hogy Orbán és a Fidesz 50 százaléknál többet kapjon a választásokon, és egyedül tudjon kormányt alakítani.”

A cikk még megemlíti azt is, hogy Netanjahu is próbálkozott egy ideig Izraelben a Sorosozással. Azt állította, hogy a menekültek kitoloncolása ellen fellépőket és tüntetőket Soros György támogatja, de aztán hamar hazugságon kapták. A tízes tévécsatorna a sorosozás után bizonyítékokat kért a miniszterelnöki hivataltól, de ilyet nem tudtak felmutatni. Ezután az esti híradóban azon gúnyolódtak a műsorvezetők, hogy Netanjahu már Orbán Viktor ötleteit lopja el. Netanjahu azóta nem jött elő Soros György nevével.

Sajnos azonban úgy tűnik, Magyarországon ilyen könnyen nem lehet a kormány propaganda hadjáratát leállítani. Bizonyítékot még senki sem kért, és nem is kapott Soros György tevékenységéről, mégis hétről hétre kerülnek elő egyre hajmeresztőbb bejelentések a bevándorlás démonával kapcsolatban.

Miközben pedig a kormány sorosozása – amely reggeltől estig rádióspotok, print hirdetések, tévéreklámok és utcai hirdetések segítségével – folyamatosan erősíti Magyarországon az antiszemitizmust, addig több fronton próbálja ezt mindenféle áltevékenységekkel eltakarni. Ennek eszköze lehetett a Jerusalem Post által nyújtott izraeli segítség.

Furcsa egybeesésnek tűnik az is, hogy váratlanul – halála után 114 évvel, semmilyen évfordulóhoz nem köthetően – poszthumusz díszpolgárrá avatta Izrael állam megálmodóját, Herzl Tivadart az Erzsébetvárosi Önkormányzat Fidesz-KDNP-s polgármestere, Vattamány Zsolt. A kitüntetést Szabó György, a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumának elnöke vette át.

Reméljük, ez az apró gesztus nem fogja elnémítani közösségünk vezetőit, ha fel kell majd a szavukat emelni a burkolt, ám annál károsabb antiszemita uszítással szemben, amely ellen úgy látszik, Izraelnek sincs túl sok kifogása.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp