A német tőkét sem hatják meg az emberi jogok

A Jerusalem Post a múlt héten beszámolt arról, hogy egy európai civilszervezet a német külügyminisztériumnál próbált lobbizni a civilszervezetek működési feltételeit megszigorító magyarországi törvény ellen.

 A Nyílt Társadalom Alapítvány által létrehozott és támogatott, berlini székhelyű szervezet – Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért – ügyvezető igazgatója, Dénes Balázs egy hangfelvétel tanúsága szerint azt mondta: közvetve megpróbálják rávenni Berlint arra, hogy gyakoroljon kemény gazdasági nyomást Budapestre visszavonandó a külföldről támogatott civil szervezetek működését szabályozó törvényt.

 A német befolyás lehetőségének érzékeltetésére a Magyarországon működő – jelentős tőkét invesztáló és sok embert foglalkoztató – német vállalatokról is szólt, a Mercedesről, az Audiról és a Boschról. “A német befektetők és a német cégek révén Németország befolyásos szereplő Magyarországon. A német külügyminisztériumnak vannak eszközei, ha el akar érni valamit” – mondta Dénes Balázs.

 A szervezet ezenkívül arra készült, hogy létrehozzon egy olyan ügyvédcsapatot, amely jól ismeri az uniós törvényeket, és képes fellépni a civilszervezetek védelmében Magyarországon – derült ki a felvételből. 

Dénes Balázs megerősítette a The Jerusalem Postnak, hogy valódi a hangfelvétel. Megjegyezte: nem azt akarják elérni, hogy a német cégek hagyják el Magyarországot.

 “Mi nem is a törvényalkotást akarjuk befolyásolni, erre nincs eszközünk, de közvetlenül tárgyalunk döntéshozókkal és más emberekkel. Egy olyan nemzetközi szervezetnek, mint amilyet én is irányítok, képesnek kell lennie arra, hogy elmondja különböző kormányoknak: milyen politikát gyakorolhatnak más kormányok politikájával szemben. Ebben nem látok semmilyen problémát” – szögezte le.

 A magyar civiltörvény az Európai Bizottság szerint szembemegy az Európai Unió értékeivel – emlékeztetett a The Jerusalem Post.

 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a The Jerusalem Post hangfelvételen alapuló cikke egyértelműen bizonyítja, a Soros-hálózat európai kormányokat akar egymásnak ugrasztani azért, hogy az illegális bevándorlók befogadását előmozdíthassa.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

 A magyar kormány hétfőn, a tel-avivi nagykövetségen keresztül hivatalosan kérte a The Jerusalem Post főszerkesztőjétől a hangfelvételt.

 Szijjártó Péter hozzátette, hogy jelenleg hatezer német vállalat összesen háromszázezer embernek ad munkát és a Magyarországra irányuló külföldi működő tőke 28-29 százaléka Németországból származik. Ezért, aki arra akarja rávenni a német kormányt, hogy magyarországi befektetésein keresztül hasson a magyar kormányra, az a magyar emberek 10, illetve 100 ezreinek a munkahelyét sodorja veszélybe – mutatott rá.

Az Index összefoglaló cikke szerint egyébként úgy tűnik, hogy a német cégek üzleti döntéseiben nem játszik fontos szerepet az emberi jogok helyzete és a demokrácia állapota Magyarországon. Őket az befolyásolja inkább, hogy Magyarország az uniós átlaghoz képest is sokat költ nagyberuházások támogatására, ami jellemzően azt jelenti, hogy német multiknak adunk elég sok ingyenpénzt autóipari állásokért.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp