Vádat emelnek a szélsőséges Magyar Nemzeti Arcvonal ügyében

Vádat emel a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű szervezet ügyében hétfőn a Fővárosi Főügyészség. A szervezet tagjai zsidó és migránsellenes cikkeket tettek közzé, és képzéseik lehetővé tették a kisebbségekkel szembeni erőszakos fellépést.

A vádlottak közül két férfival szemben a főügyészség közösség tagja elleni erőszak előkészülete miatt is vádat emel, mert 2015-ben és 2016-ban részt vettek a szervezethez köthető internetes oldalakon – gyűlöletkeltésre alkalmas – migráns- és zsidóellenes cikkek közzétételében.

A szélsőséges politikai nézeteket valló szervezet emellett katonai jellegű táborokat is tartott a tagjainak, azokban a résztvevők a harcászati kiképzések, erőnléti edzések, küzdősportképzés mellett “ideológiai képzést” is kaptak. 

A cikkek, a tagok toborzása, valamint a katonai táborok és kiképzések magukban hordozták az említett csoportokhoz tartozó személyek elleni konkrét, erőszakos fellépés veszélyét – tették hozzá.

Fürcht Pál azt írta, a vádirat szerint az ügy hét vádlottja a lakóhelyén lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül, míg nyolcadik társuk engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre.     

A rendőrség a Terrorelhárítási Központ munkatársaival 2016 őszén több helyszínen – Jászberény, Galgaguta, Bőny – tartott házkutatást, amelyek során több mint harminc lőfegyvert, több ezer lőszert, lőfegyverdarabot, valamint az egyik vádlottnál csaknem egy kilogramm robbanóanyagot találtak és foglaltak le.

 A Fővárosi Főügyészség a nyolc vádlott ellen lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaélés, valamint közösség tagja elleni erőszak előkészülete miatt nyújt be vádiratot az illetékes bíróságra.

Tavaly ősszel egy, az MNA-val összefüggő házkutatás során történt a bőnyi rendőrgyilkosság, amelynek ügyében decemberben már vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István, a paramilitáris szervezet alapítójának bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp