Az izraeli dalt tartják a legesélyesebbnek a fogadóirodák az Eurovíziós Dalfesztivál megnyerésére

Épp csak tegnap jött ki Netta Toy című dala, de máris elfoglalta az első helyet a fogadóirodáknál, így elég jó esélyekkel indulhat a májusi versenyen. A dal klipjének máris igen nagy sikere van.

Nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra hozták, melyik dal fogja képviselni Izraelt az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Portugáliában, a Netta által előadott Toy című dal rögtön a verseny egyik nagy esélyese lett. A fogadóirodák szerint legalábbis 1:3 az esélye annak, hogy az izraeli dal legyen a befutó a májusi döntőben.

A Toy című dalt egy 25 éves énekesnő, Netta Barzilai adja elő, akinek eredeti előadásmódja – egy, a témával foglalkozó blog szerint – nagyban hozzájárul a dal sikeréhez. A Toy című számot Netta angolul énekli, de azért persze becsúszik egy-két héber szó is a szövegbe, ami kicsit hajaz az utóbbi időszak #MeToo kampányára is.

Az izraeli dal a május 8-i, első elődöntőben lesz látható, míg a magyar előadó, a másnapi, második elődöntőben próbál majd a május 12-én megrendezésre kerülő döntőbe jutni. A Magyarországot képviselő AWS Viszlát nyár című dala a fogadóirodáknál jelenleg a 33. helyen áll.

(Haaretz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp