“Zsidó Disneylandet” terveznek Izraelben!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Zsidó hagyomány ihlette nagy élményparkot terveznek a Negev-sivatagban lévő Dimóna szomszédságában.

Tizenhat, zsidó hagyomány által is ihletett látványossága lesz – mondta a parkról Lea Malul, aki Roni Palmerrel nyolc külföldi, angol, amerikai és dél-afrikai üzletembert nyert meg az ötletnek. 

A Biblia szellemében lesz benne Jákob lajtorjája, és egy hullámvasút a zajos hétköznapoktól a békés szombatig tartó, zsidó hagyomány szerinti átmenetet fogja bemutatni. Két rabbi segítségével módosítják az amerikai Disney-figurákat zsidó-izraelivé. 

A vidámpark mellett hatalmas látványfürdő, minigolfpálya és szállodák is várják majd a vendégeket, s az egyik ötcsillagos tematikus szállodaként működik majd, mint például Las Vegasban. 

A szálloda témája a világ közösségei lesznek, és így időről-időre átalakítják arculatát. Mellette olcsóbb, ifjúsági szállást is terveznek. Remélik, hogy később további hoteleket és vendéglőket is a közelbe vonz majd az izraeli Disney-birodalom, és ezek a létesítmények több ezer munkaalkalmat teremtenek a környéken élők számára. 

hullámvasút
hullámvasút

Az amerikai befektetők 400 millió dollárt szánnak a Plaim Park nevű vidámparkra, amelyben várhatóan 2023-as felépítése után hullámvasút szállítja majd a gyermekeket a látnivalók között.

 A Mamsít régészeti park mellé, Dimóna határába tervezett 1000 holdas létesítmény Izrael legnagyobb vidámparkja lesz, s az orlandói Disney-parkot is felépítő amerikai ITEC vállalat készíti el. 

Az elképzelést éppen ezért lelkesen támogatja Dimóna polgármestere, Beni Biton és Jariv Levin turisztikai miniszter is. A tervezés és az engedélyek beszerzése várhatóan három évig, a kivitelezés pedig további három évig tart majd, úgyhogy 2023-ig nem kerül fel Izrael nevezetességeinek térképére a sajátos, “zsidó Disneyland”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp