Izraelbe látogat William herceg!

Izrael megalapítása óta nem járt a zsidó államban a királyi család egyetlen tagja sem!

A királyi családból elsőként látogat el  William herceg Izraelbe 2018 nyarán, jelentette be a Kensington Palota. William a zsidó államon kívül a palesztin területekre és Jordániába is elutazik majd. Egyelőre nem tudni, hogy felesége, Catherine Middelton is vele tart-e majd, mivel áprilisban ad életet harmadik gyermeküknek.

Willam és Catherine két gyermekükkel
Willam és Catherine két gyermekükkel

Az ország 70 éves történetében most kerül sor először a királyi család bármely tagjának látogatására Izraelbe, holott az izraeli kormányok többször is tettek kísérletet a meghívásra, írja a The Jewish Chronicle

Mark Regev, Izrael nagy-britanniai nagykövete, Reuven Rivlin, izraeli elnök, Efraim Mirvis főrabbi is kifejezte örömét az ügyben.

A közösségi médiában rögtön felizzott a hangulat a hírre. Egyesek arról beszéltek, hogy ez mindenképp azt jelenti, hogy új fejezet kezdődik az izraeli-brit diplomáciai kapcsolatokban. Másoknak nem kerülte el a figyelmét, hogy a herceg nem csupán Izraelbe, hanem a megszállt területekre is ellátogat, és hogy elképzelhető, William herceg a közel-keleti békefolyamat elősegítése miatt érkezik a zsidó államba.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp