A kanadai konzervatívok elismernék Jeruzsálemet Izrael fővárosaként

Az ellenzék vezetője, Andrew Scheer szívesen követné Donald Trump döntését, ha 2019-ben pártja nyer a választásokon. Eközben az EU az Arab Liga mellett foglalt állást.

A Konzervatív Párt vezetője szerint minden nemzetnek joga van eldönteni, melyik várost szeretné fővárosának tekinteni.Kanadában a Konzervatív Párt volt hatalmon 2006-tól 2015-ig, amikor a Justin Trudeau vezette liberálisok vették át az ország irányítását.

 Andrew Sheer
Andrew Sheer

„Minden népnek joga van eldönteni, hol legyen a fővárosa. Ezért ha mi nyerjük a 2019-es választásokat, akkor el fogjuk ismerni Jeruzsálemet Izrael fővárosának.”

Kanadában az utóbbi két és fél évben magasan vezettek a liberálisok a konzervatívokkal szemben a közvéleménykutatások szerint, de a legutolsó felmérés azt mutatta, behozták a lemaradást, és már csak 5% köztük a különbség.

Eközben az Európai Unió és az Arab Liga országai megerősítették hétfőn, hogy Jeruzsálemet csupán a jövőben létrejövő Palesztina és Izrael megosztott fővárosaként tudják elképzelni.

 Federica Mogherini, az EU külpolitikai vezetője azt mondta, meg kell őrizni a város különleges karakterét és státuszát. Hozzátette, hogy a két nép között feszülő konfliktust csak a kétállami megoldással lehet orvosolni. Csak így érhető el a béke a térségben.

Federica Mogherini és Abel al-Jubeir szaudi külügyminiszter
Federica Mogherini és Abel al-Jubeir szaudi külügyminiszter
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp