Az antiszemita kártya ellenére is nyert az ellenzéki jelölt Hódmezővásárhelyen!

Rekordszámban mentek el szavazni vasárnap Hódmezővásárhelyen, ahol az előző polgármester, Almási István halála miatt kellett kiírni új választásokat. Végül 57-41 százalékra az ellenzék által támogatott független Márki-Zay Péter fölényesen nyerte a hódmezővásárhelyi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje ellen. 

Pedig a Fidesz-KDNP megtett mindent, hogy ellehetetlenítse az ellenzéki jelöltet. Az eddigi alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt indította, akinek az oldalán Orbán Viktor miniszterelnök is beszállt a kampányba, amikor a dolgozószobájában személyesen fogadta. A várost korábban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vezette, és a mostani jelölt támogatására több fideszes potentát is a városba utazott.

Márki-Zay Péter
Márki-Zay Péter

 

Botrányt kavart, hogy egyházi tisztviselő, Németh László plébános a templomban is prédikált Hegedűs Zoltán mellett, és végül a kampány utolsó napjaiban egy ismeretlenek által terjesztett gyalázkodó szórólapot is terjesztettek a szavazók között, amelyben azzal vádolták meg többek között a helyi zsidó hitközséget, hogy támogatja az ellenzéki jelöltet.

A szórólap egyik oldaláraaz ellenzéki pártok vezetőinek fotóját rakták fel, kiegészítve az elmaradhatatlan Soros Györggyel és Simicska Lajossal. A másik oldalra pedig magánemberek nevei kerültek fel, mint Márki-Zay támogatói, itt szerepel a Zsidó Hitközség is.

„Mindig ugyanazok a vesztes, sértett, hataloméhes emberek akarják elfoglalni a várost. Nekik állás, pénz és hatalom kell. Ők már sokszor hoztak szégyent a városra, ezért 27 év alatt egyszer sem szavaztunk nekik bizalmat” – olvasható a szórólapon. 

A helyi hitközség ügyvezető elnöke, Erdélyi Miklós ügyvéd szerint  a szórólappal antiszemita felhangot akartak adni a kampánynak.

Mindennek ellenére azonban fölényes győzelmet aratott Márki-Zay Péter. A szavazók több mint 61%-a ment el voksolni, és 13076 szavazattal, a vosok 57%-át tudta megszerezni szemben Hegedűs Zoltán 41%-ot kapott. 

Zsidózó szórólappal gyalázzák a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelöltet – Kibic Magazin

A Zsidó Hitközség is szerepel azon a szórólapon, amely a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt, Márki-Zay Pétert és támogatóit gyalázza.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp