Kitiltotta az Európai Parlament az Iránt kritizáló izraeli képregény-kiállítást

Az EU nem engedélyezte annak az izraeli képregény kiállításnak a megrendezését brüsszeli épületében, amely Iránt kritizálta. 

Az Európai Parlament szerint ugyanis túlságosan ellentmondásosak azok a képek, amely az emberi jogok megsértését mutatják be az Iszlám Köztársaságban, ezért a kiállítás nem nyílhat meg a Parlament épületében. A tárlatot mától lehet megtekinteni, de az eredeti tervekkel ellentétben egy másik helyszínen. 

A kiállítás főszervezője az American Jewish Committee (AJC) és a The Izraeli Cartoon Projekt (TIPC).

Ez az esemény a válasz arra, hogy Irán egy Izrael-ellenes képregényrajzoló versenyt szervezett, amelyben számos antiszeminta és holokauszt-tagadó munka is helyet kapott. 

Az izraeli Yesh Atid párt vezetője, Yair Lapid 10 hónappal ezelőtt kérte, hogy a mostani kiállítást bemutathassák az Európa Parlamentben, de néhány nappal ezelőtt elutasító választ kaptak. 

A Parlament szerint a kiállítási anyag vitatható, ezért a szervezet végül egy szomszédos épületben fogja megrendezni a tárlatot. 

Nagyjából 20 kép látható majd a helyszínen, mindet a legjobb izraeli karikaturisták jegyzik. A cél az, hogy felhívják az Európai Unió tagjainak figyelmét arra, hogy Iránban rendszeresen megsértik az emberi jogokat és tagadják a holokausztot. 

„Az EU magából csinált karikatúrát azzal, hogy megtiltotta a kiállítás megrendezését, hiszen állítólag az EU-nak fontosak az emberei jogok”, mondta Lapid.  

3
3
4
4
5
5
6
6
7
7

 

 

 

US condemns Iran’s ‘abhorrent’ Holocaust-mocking cartoon contest

The United States on Sunday denounced the “abhorrent” Holocaust-themed cartoon contest mocking the Nazi genocide of six million Jews during World War II currently taking place in Iran. US State Department spokesman Mark Toner, traveling with Secretary of State John Kerry in Saudi Arabia, said Washington was concerned the contest could “be used as a platform for Holocaust denial and revisionism and egregiously anti-Semitic speech, as it has in the past.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp