HAVER ALAPÍTVÁNY ÖNKÉNTES KÉPZÉS

Szeretnél tenni az előítéletes gondolkodás ellen? Könnyen szót értesz az emberekkel? A befogadó társadalom, a párbeszéd és a békés együttélés híve vagy? Szívesen tartanál foglalkozásokat diákoknak? Most rajtad a sor, csatlakozz a Haver csapatához!

A Haver Alapítvány informális oktatási módszerekkel tart foglalkozásokat a zsidóság témájában középiskolás diákoknak. Évtizedes tapasztalatunk szerint az utcán, munkahelyen, iskolában hallható sztereotípiák, a széles körben terjedő előítéletes gondolkodás és az intolerancia ellen kizárólag a demokratikus párbeszéd és az oktatás segítségével léphetünk fel hatékonyan. A Haver Alapítvány a vitakultúra, a kritikus gondolkodás erősítésével és nyílt párbeszéddel tesz az antiszemitizmus és a kirekesztés térnyerése ellen.

A Haver foglalkozások nem elméleti előadások, az önkéntesek személyes tapasztalataikon keresztül mutatják be a zsidóság megannyi arcát. Ezáltal a diákok nem frontális előadásokon, hanem zsidó fiatalokkal beszélgetve tanulnak az előítéletekről, identitásról és együttélésről.

Haver módszertan
Haver módszertan

Ha felkeltettük az érdeklődésed, nem múltál még el harminc, és szívesen csatlakoznál a Haver önkéntes csapatához, ne habozz, jelentkezz:

Jelentkező lap: https://goo.gl/forms/cbMfGCFFG2mSDuYI2
Telefonon: +36 30 222 5559
E-mailben: peter.neumann@haver.hu
Jelentkezési határidő: február 21.

Február 24-25-én önkéntesképzésünket. A képzés keretében, azon túl hogy megismerkedhetsz az alapítvány szellemiségével és oktatási módszereivel, szociálpszichológiai és társadalomtudományi témájú ismereteket is elsajátíthatsz. A foglalkozásokat interaktív formában tartjuk. A résztvevők maguk is reflektálhatnak az oktatási technikákra, az oktatás során tapasztalható problémákra. Az előadásokat és foglalkozásokat a Haver Alapítvány kuratóriumi tagjai, önkéntesei, illetve meghívott vendégek tartják.

Bori így írt az előző képzésünkről:

„Az önkéntesek felkészítése a “munkába állásuk” előtt, csak bevezető jellegű, hiszen igazi tapasztalatokra akkor tesznek majd szert, mikor valóban elkezdenek foglalkozásokat tartani. Előzetesen arról tudhatnak meg többet, mivel is találkoznak majd az osztályteremben. Hogyan reagáljanak a felmerülő kérdésekre, véleményekre? Hogyan beszéljenek, hogyan viselkedjenek, hogy elérjék a Haver által kitűzött célokat? Egyáltalán mik ezek a célok, és milyen foglalkozással igyekszik a Haver elérni őket? A képzés során az önkéntesek sok új információt kapnak a zsidóságról, történelemről, de megismerkednek pedagógiai és kommunikációs módszerekkel is. Bármilyen területről érkezzen is az önkéntes, az előzetes tanfolyam biztosan hasznos lesz a számára és segíti őt a későbbi munka során.”

További információ:
haver.hu  
facebook.com/HaverAlapitvany

montazs
montazs

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp