Vágó kemény véleményt mondott az EMIH-ről, most leantiszemitázzák

Vágó Isvtán egy 2017-es facebook bejegyzése lett sajtótéma az utóbbi napokban, amelyben azt mondta, hogy nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatják meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érez velük. A kijelentést a Magyar Hírlap tolta be a nyilvánosság elé, miután Vágó a múlt hétvégén felhívta a figyelmet arra, hogy az EMIH rabbija, Köves Slomó a Fidesz-KDNP-s jelölt mellett kampányol.

Vágó közben ismét közzétette a teljes bejegyzést, amelyből a sajtó csak felületesen idézett, és ezért antiszemitizmussal vádolták meg többen őt. Vágó egyébként egy Facebook-vitához szólt hozzá, véleményét a hazai zsidóság miatt érzett aggodalom miatt fejtette ki. 

“Engem az egész EMIH-jelenség taszít és elborzaszt. Az, ahogy minden Fidesz-törekvésnek utat engednek, sőt, azt egyengetik, amilyen kérlelhetetlenül gázolnak át a “nem zsidó zsidók” érdekein, ahogy mentegetik, ha nem elhallgatják a kormány összekacsintását az antiszemitákkal, ahogy dezavuálják a náluknál sokkal népesebb zsidó közösséget”, írja Vágó a véleményében.

Vágó István
Vágó István

Szerinte nyilvánvaló, hogy az EMIH amerikai/kárpátaljai pénzből épít birodalmat, és hogy mindez kedvére van az Orbán/Schmidt/Szakály/Semjén/Kövér klánnak, akik nem győzik megfejelni ezt a “külföldi támogatást” . Vágó úgy véli, hogy az Orbán kormány szíve szerint eltörölné a zsidó közösséget, de azért támogatja az EMiH-et ennyi pénzzel, hogy legalább megossza őket. 

“Hogy kinek az érdeke szétbarmolni ezt a sokat szenvedett sorsközösséget, nem tudom. De hogy aki ezt akarta, jó úton jár, az nem is kétséges”, teszi hozzá. Vágó szerint azok a zsidók, akik szerint a CEU veszélyezteti a hazai zsidókat, asszisztál a hazai zsidóság szétveréséhez. 

Ekkor jegyzi meg Vágó, hogy ateistaként nem érdekli “a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy-vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg a szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.
Tudom, hogy vannak még ilyenek rajtam kívül.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp