Vágó kemény véleményt mondott az EMIH-ről, most leantiszemitázzák

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Vágó Isvtán egy 2017-es facebook bejegyzése lett sajtótéma az utóbbi napokban, amelyben azt mondta, hogy nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatják meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érez velük. A kijelentést a Magyar Hírlap tolta be a nyilvánosság elé, miután Vágó a múlt hétvégén felhívta a figyelmet arra, hogy az EMIH rabbija, Köves Slomó a Fidesz-KDNP-s jelölt mellett kampányol.

Vágó közben ismét közzétette a teljes bejegyzést, amelyből a sajtó csak felületesen idézett, és ezért antiszemitizmussal vádolták meg többen őt. Vágó egyébként egy Facebook-vitához szólt hozzá, véleményét a hazai zsidóság miatt érzett aggodalom miatt fejtette ki. 

“Engem az egész EMIH-jelenség taszít és elborzaszt. Az, ahogy minden Fidesz-törekvésnek utat engednek, sőt, azt egyengetik, amilyen kérlelhetetlenül gázolnak át a “nem zsidó zsidók” érdekein, ahogy mentegetik, ha nem elhallgatják a kormány összekacsintását az antiszemitákkal, ahogy dezavuálják a náluknál sokkal népesebb zsidó közösséget”, írja Vágó a véleményében.

Vágó István
Vágó István

Szerinte nyilvánvaló, hogy az EMIH amerikai/kárpátaljai pénzből épít birodalmat, és hogy mindez kedvére van az Orbán/Schmidt/Szakály/Semjén/Kövér klánnak, akik nem győzik megfejelni ezt a “külföldi támogatást” . Vágó úgy véli, hogy az Orbán kormány szíve szerint eltörölné a zsidó közösséget, de azért támogatja az EMiH-et ennyi pénzzel, hogy legalább megossza őket. 

“Hogy kinek az érdeke szétbarmolni ezt a sokat szenvedett sorsközösséget, nem tudom. De hogy aki ezt akarta, jó úton jár, az nem is kétséges”, teszi hozzá. Vágó szerint azok a zsidók, akik szerint a CEU veszélyezteti a hazai zsidókat, asszisztál a hazai zsidóság szétveréséhez. 

Ekkor jegyzi meg Vágó, hogy ateistaként nem érdekli “a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy-vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg a szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.
Tudom, hogy vannak még ilyenek rajtam kívül.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp