Már Izraelben is Sorosoznak!

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Soros Györgyöt tette felelőssé az afrikai menedékkérők kitelepítésével szembeni izraeli civil tiltakozásért.

Netanjahu szerint Soros György áll a január közepén Izraelben elindult tiltakozáshullám mögött, amely azt a kormányzati tervet vette célba, amely értelmében szudáni és eritreai menedékkérőket egy harmadik afrikai országba költöztetnék.

A terv ellen Izraelben rabbik, írók és neves értelmiségiek, iskolaigazgatók, egyetemi és főiskolai oktatók, szociális munkások, holokauszt-túlélők és orvosok tiltakoztak, valamint az EL Al légitársaság pilótáinak egy csoportja is bejelentette, hogy nem hajlandó a repülőgépeken Afrikába szállítani őket.

Eritreai menekültek Izraelben
Eritreai menekültek Izraelben

Az országból az Afrikából illegálisan érkezett, gyermektelen, fiatal férfiaknak kell menniük, vagy meghatározatlan időre börtönbe zárják őket Izraelben. A kitoloncolás áprilisban kezdődne. A börtönhatóság vezetői azonban közölték, hogy férőhely és pénzügyi háttér hiányában nem tudják fogadni a börtönt választó afrikaiakat.

Hírek szerint a korábban Izraelből Ruandába áttelepített afrikai menedékkérők – szemben az előzetes ígéretekkel – nem kaptak menekült státuszt, és megérkezésük után általában továbbutazásra kényszerítik őket papírok nélkül Ugandába, majd onnan tovább, más afrikai országokba. Az izraeli médiában figyelmeztették sorstársaikat, hogy semmiképpen se válasszák önkéntesen az Afrikába való költözést.

Netanjahu és egyik minisztere szerint azonban külföldi kormányok próbálják megakadályozni az afrikaiak átköltöztetését. 

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu

Soros György korábban pénzügyi támogatásban részesített több, a palesztinok emberi jogaiért küzdő izraeli civil szervezetet, köztük a “Csendet megtörőket”, a Becelem, a Jes Din (“Van ítélet”), és az al-Hak nevű csoportot. Az “Új izraeli alap” nevű amerikai baloldali zsidó tömörülést is 873 500 dollárral segítette a 2002 és 2015 között eltelt tizenhárom évben – írta a The Jerusalem Post című újság honlapján egy kiszivárgott emailre hivatkozva.

Az izraeli tízes tévé híradójának adott válaszában Soros György hazugságnak nevezte az izraeli  kormányfő állítását. “Netanjahu hamis állításával ellentétben nem támogatom a több ezer afrikai menedékkérő Izraelből történő kitelepítése elleni tiltakozást”- mondta. Hozzátette: mélyen hisz benne, hogy nem szabad a nemzetközi törvényeket és a menekültegyezményeket megszegve, erőszakkal visszaküldeni a menedékkérőket oda, ahol üldözhetik vagy megölhetik őket.

 

Izraeli rabbik bújtatnának afrikai menekülteket – Kibic Magazin

Anna Frank esete ihlette meg azokat az izraeli rabbikat, akik deportálás előtt álló afrikai menedékkérőket akarnak bújtatni otthonaikban. Susan Silverman rabbi, az amerikai humorista Sarah Silverman testvére szervezi azt a kezdeményezést, amely 40000 szudáni és eritreai bevándorló védelmét tűzte ki célul a múlt héten. A rabbik meg akarják akadályozni a menekültek Izraelből való kitoloncolásukat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp