ORTODOX ZSIDÓ LESZBIKUSOKRÓL SZÓL RACHEL WEISZ LEGÚJABB FILMJE

A Disobedience című film egyik célja, hogy párbeszédet indítson el a homoszexualitás és hagyományos közösségek viszonyáról.

A történet egy rabbi lányáról (Rachel Weisz) szól, aki az apja halála után hazatér a zsidó közösségbe. Ott újra találkozik egykori szerelmével, az unokatestvérének feleségével (Rachel McAdams), és a két nő között fellángolnak az érzelmek. A történet egy 2006-os, azonos című regényen alapul.

A rendező a chilei Sebastián Lelio, akinek az előző filmje a Testről és lélekről versenytársa a legjobb idegennyelvű filmek között az Oscaron. A Fantastic Woman című film egy transznemű főhősről szól. A két rendező már Berlinben is egy szekcióban versenyzett, ahol végül Enyedi filmje került ki győztesen.

Egyébként a Disobedience-t is nagyon szerették a kritikusok, amikor tavaly először vetítették a Torontói Filmfesztiválon. A film április 27-én mutatkozik be az Egyesült Államokban és augusztus 24-én az Egyesült Királyságban, hazai bemutatóról egyelőre nem tudunk.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp