90 éves dédi a zsidó randioldal új arca

A koncepció szerint nem csinos csitrik, hanem idős és tapasztalt hölgyek dolgoznak azon, hogy a site algoritmusa a legideálisabb partnert találja meg a kereső számára.

Manhattan és Brooklyn utcáin óriásplakátokon és buszmegállókban elhelyezett hirdetéseken látható a 90 éves Bea Slater képe három másik közel vele egykorú nővel együtt. Slater a zsidó ismerkedési oldal, a JDate új arca lett. A választás természetesen szándékos. A koncepció szerint nem csinos csitrik, hanem idős és tapasztalt hölgyek dolgoznak azon, hogy a site algoritmusa a legideálisabb partnert találja meg a kereső számára.

Az ötlet David Roth reklámszövegírótól és humoristától származik. Roth szerint a nagymamák mindig is azon dolgoztak, hogy a fiatal zsidókat összehozzák, és a zsidóságot fenntartsák.

„Beából azonnal sztár lett. Nagyon kifejező és komikus az arca”, mondta a reklámszakember.

Slater a valóságban nem ért ugyan a programozáshoz, de sokat használja a számítógépet és a közösségi médiát. Jelenleg lubickol a váratlan népszerűségben, és újabb tervei vannak.

Bea Slater
Bea Slater

 

Az idős hölgy 65 éve New Jersey-ben él, két fia, egy lánya, négy unokája és hat dédunokája van. Noha komolyan sosem modellkedett, és utoljára 8 éves korában játszott egy színdarabban, a mostani munka nem esett nehezére. Slater apja fotós volt, és őt fényképezte a legtöbbet annak idején. Ő maga is fotográfus lett, és egészen addig dolgozott a szakmában, amíg gyerekei nem születtek. Otthonának falai tele vannak családi fotókkal, amelyeket még az apja, majd később a férje, Jack készített, aki 2009-ben halt meg.

2017 novemberében egy barát hívta fel az egyik fia, Mitch figyelmét arra, hogy a JDate idős hölgyeket keres új marketing kampányához. Beának nagyon tetszett az ötlet, és jelentkezett a válogatásra.

„Azt mondtam magamnak, egy próbát megér”, mesélte Bea Slater.

Ez az elv vezérelte egész életében, és ebben a szellemben nevelte a gyerekeit, unokáit is. Néhány évvel ezelőtt például Slater meggyőzte az egyik unokáját, Fanny Slatert, hogy jelentkezzen egy főzőshow-ba. A büszke nagymama is ott volt a közönség soraiban, amikor Fanny győztesként távozott a show-ból. Hamarosan pedig együtt fognak majd fellépni egy amerikai főző csatorna műsorában.

A JDate plakátkampányához 40 nőt hallgattak meg, bár ennél jóval többen jelentkeztek. Kifejezetten 80-90 év körüli autentikus zsidó nagymamákat kerestek a szerepre. Végül a kisugárzás, a stílus és a humor alapján döntöttek Bea Slater és néhány társa mellett.

Bea az egyik óriásplakáton
Bea az egyik óriásplakáton

60 évvel ezelőtt az idős hölgy és a férje segédkezett a lakóhelyükhöz közeli reform zsinagóga, a Temple Shaarey Shalom megalapításában. Ez a hely fontos része lett a családjuk életének. Bea számára nehéz volt a férje elvesztése, ráadásul egyre kevesebb barát is veszi körül, de még mindig gyakran ellátogat a zsinagóga klubjába, kocsit vezet, és aktív szociális életet él. Jelenleg egy újabb reklámkampány castingjára jelentkezett.

Csak nevetett, amikor az újságíró megkérdezte, mit szólna a férje hirtelen jött hírnevéhez.

„Azt mondaná: tisztában vagy vele, mibe keveredsz? Ő sokkal konzervatívabb volt, mint én”, mondta.

Arra a kérdésre, hogy ő maga használja-e a JDate-et egyértelmű nemmel válaszolt. „Nem akarok új férfival megismerkedni. Úgysem találnék olyan jót, mint akivel együtt éltem.”

Bea Slater fiával, Mitchel
Bea Slater fiával, Mitchel

De azért sok más zsidó nagymamához hasonlóan Slater is szeretné, ha mások is megtalálnák a boldogságot.

„Ám legközelebb csak több pénzért vállalom”, tette hozzá egy olyan szemvillanás kíséretében, amelynek köszönhetően lett ő a JDate új sztárja.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp