Az izraeli nagykövet szerint neki semmi köze a magyar kormány Soros-ellenes kampányához

Yossi Amrani az egyik izraeli portálnak nyilatkozott arról, hogy mi történik jelenleg Magyarországon, beszélt többek között a virágzó zsidó közösségről, az antiszemitizmusról és a kormány Soros-ellenes kampányáról is.

Yossi Amrani Izrael magyarországi nagykövete éppen a nagykövetek éves találkozóján tartózkodik Izraelben, a Walla nevű izraeli hírportál pedig feltett neki néhány kérdést a magyarországi helyzetről és az Európai Unióról. A nagykövet arról beszélt, hogy Izrael mennyire fontos gazdasági és politikai tényező Európában, ahol igen csak keresik az egyes országok, hogyan közelíthetnének még jobban Izrael felé.

Yosef Amrani, Izrael Állam nagykövetének megbízólevél átadása a Sándor-palotában (Fotó: facebook.com/IsraelinHungary)
Yosef Amrani, Izrael Állam nagykövetének megbízólevél átadása a Sándor-palotában (Fotó: facebook.com/IsraelinHungary)

Ami Magyarországot illeti a történelemtől nem lehet elvonatkoztatni – válaszolja Amrani az antiszemitizmusra, a nyilasokra és a holokausztra vonatkozó kérdésre. Ezzel együtt a nagykövet szerint fontos a jelenre és a jövőre is koncentrálni. Ennek alátámasztására kiemeli a magyarországi, nagyjából százezres zsidó közösséget, amely védelmet és támogatást kap a magyar társadalomtól, amelynek szerves része. A zsidóság és az ország kultúrája egybeforrt, és a kormány ezt igyekszik megőrizni és még jobban támogatni.

Ha már szóba került a magyar kormány, a riporter gyorsan rá is kérdezett, hogy mi a helyzet a Soros-ellenes kampánnyal, amit korábban Amrani is antiszemitának nevezett (bár az izraeli külügy Netanjahu budapesti látogatása előtt gyorsan helyre tette, hogy nincs itt semmiféle antiszemitizmus).

Az izraeli nagykövet most már egészen máshogy látja a dolgokat, szerinte ugyanis nem magával Sorossal van problémája Orbánéknak, hanem a magyar kormány saját értékeit és világnézetét akarja megvédeni a Soros György által képviselt világnézettel szemben. Mivel itt elsősorban politikai küzdelemről van szó, így aztán ehhez neki, mint izraeli nagykövetnek semmi köze nincsen.

Amranit kérdezték még arról is, hogy Magyarország és Lengyelország kezdenek eltávolodni az Európai Unió alapvető értékeitől, mint például a demokrácia vagy a globalizmus. Nem akarnak menekülteket befogadni, korlátozzák a média szabadságát és inkább elszigetelődnének a közös Európától.

A nagykövet úgy látja, hogy az EU jelenleg küzd saját értékei és céljai meghatározásával, a legfőbb kérdés pedig az, hogy az uniót Berlinből és Párizsból irányítják majd, vagy pedig a tagállamok egyenlő súlyban közösen. Az Orbán Viktor által kiszabott irány pedig egyre népszerűbb Európában. Vagyis megőrizni a zsidó-keresztény értékrendet, nemet mondani a bevándorlásra és megvédeni a nemzeti identitást. Ez pedig nem más, mint a kultúrák háborúja.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp