Mit tegyen Rogán Antal a zsidó közösségért?

“A bevándorlókat összességében terroristának nevezni aljas és ostoba ferdítés. Pontosan ugyanolyan általánosítás, amely ellen a Haver Alapítvány is küzd”, mondja az informális zsidó oktatással foglalkozó Haver vezetője. Dés Júlia reagált Rogán Antal múlt hétvégi nyilatkozatára, amely szerint a Soros-ellenes kampány segíti az itthoni zsidókat, mert megvédi őket a muszlimoktól. 

Kezdjük az elején. Elsősorban azt nem értem, mi köze Soros Györgynek a bevándorlókhoz. Magyarország nagyon sok mindent köszönhet a Soros György által létrehozott és finanszírozott Alapítványnak, én személy szerint a húgom életét, ugyanis a ’80-as években a Soros Alapítvány segítségével kerültek Magyarországra az első olyan korszerű inkubátorok, amelyek már automatikusan szabályozták a levegőnyomást. Abszurd, hogy jelenleg Soros György hazánk legfőbb ellenségének van kikiáltva, miközben Alapítványa, 1984 óta megszámlálhatatlan ügyben segíti Magyarországot, a támogatások összege mára már meghaladja a százmilliárd forintot.

Másodsorban azt nem értem, hogy mi köze a bevándorlóknak a zsidókhoz. Ha terroristákról beszélünk, akkor az egész társadalmat meg kell védeni, de a (muszlim) bevándorlókat összességében terroristának nevezni aljas és ostoba ferdítés. Pontosan ugyanolyan általánosítás, amely ellen a Haver Alapítvány is küzd.

Ma Magyarországon a zsidókra és minden kisebbségre a fő veszélyt az olyan gyűlöletkampányok jelentik, amelyek Soros György és a háború elől menekülő emberek ellen irányulnak. A felszított indulatok azután is tovább élnek, miután a plakátokat leszedik, és a kormány esetleg más eszközökhöz folyamodva próbálja a hatalmát megtartani. Amikor a gyűlölet tárgyat keres, akkor vannak igazán nagy bajban az itt élő kisebbségek.

Ha tehát Rogán Antal a zsidó közösségért szeretne tenni, azt szeretném kérni, hogy a gyűlölet és a különböző csoportok elleni indulatkeltés helyett próbáljon a békés együttélésért és a kultúrák között létrejövő párbeszédért tenni.

 

Kell-e a zsidókat védeni a bevándorlóktól? – Kibic Magazin

Rogán Antal múlt hétvégi nyilatkozata szerint a Soros-ellenes kampány nem vádolható azzal, hogy antiszemita lenne, mert épp a zsidókat védi a muszlimoktól. A kijelentés kapcsán fontos újra tisztázni néhány dolgot. Rogán Antal múlt hétvégi nyilatkozata szerint a Soros-ellenes kampány nem vádolható azzal, hogy antiszemita lenne, mivel épp a hazai zsidó közösség érdekében készült, akiket meg kell védeni a muszlim bevándorlóktól.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp