Reagált Soros Alapítványa a Stop Soros ügyre

Szerintük a magyarországi demokrácia létét fenyegeti a törvénycsomag.

A múlt héten elfogadták az ún Stop Soros törvénycsomagot, amely a kormány szerint az illegális migrációt támogató civil szervezetek tevékenységének megakadályozására jött létre. Rogán Antal múlt vasárnapi nyilatkozata szerint  a kormány adatszolgáltatásra kötelezné azokat a szervezeteket, amelyek feltételezéseik szerint részt vesznek az illegális migráció támogatásában, megadóztatnák a külföldi támogatásokat, mert olyan tevékenységet folytatnak külföldi pénzekből, amelyek ellenkeznek a magyarok érdekeivel. Ezen bevezetné az idegenrendészeti távoltartást.

Kedden nyilatkozatban reagált a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány.

A közlemény szerint: “A törvénytervezet nem Soros Györgyről és a Nyílt Társadalom Alapítványról szól. A törvény alkotóinak szándéka az, hogy kriminalizálják a civil társadalmat és kevesebb, mint három hónappal a választások előtt megbélyegezzék a még független és a kormánypárt által nem kontrollált vélemények képviselőit.

A Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 30 éve támogatják a civil szervezeteket és segítik a magyarokat. Azok a támadások, amelyekkel ma szembe kell néznünk, azok a magyarországi demokráciának a létét ássák alá. Kiállunk az általunk támogatott civil szervezetek mellett és továbbra is elkötelezettek maradunk abban, hogy megvédjük a szólás és a független gondolkodás szabadságát.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp