Kell-e a zsidókat védeni a bevándorlóktól?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Rogán Antal múlt hétvégi nyilatkozata szerint a Soros-ellenes kampány nem vádolható azzal, hogy antiszemita lenne, mert épp a zsidókat védi a muszlimoktól. A kijelentés kapcsán fontos újra tisztázni néhány dolgot.

Rogán Antal múlt hétvégi nyilatkozata szerint a Soros-ellenes kampány nem vádolható azzal, hogy antiszemita lenne, mivel épp a hazai zsidó közösség érdekében készült, akiket meg kell védeni a muszlim bevándorlóktól. Egyébként pedig a magyar kormány támogatja a zsidó közösséget, sőt még Izrael miniszterelnökét is vendégül látta tavaly Budapesten.

A kijelentés kapcsán fontos újra tisztázni néhány dolgot.

1. A Stop-Soros csomag tárgyalásával egy időben kiderült, hogy tavaly a magyar kormány 1300 menekültet fogadott be az országba az EU-s elvárásoknak megfelelően. Tehát nem kell megvédeni a kormány munkáját ármánykodó szervezetektől, mert ő maga (egyébként nagyon helyesen) hajtja azt végre.

2. A civil szervezetek elsősorban függetlenségük és kormánykritikus hangvételük miatt szúrják a hatalom szemét, amely megtesz mindent annak érdekében, hogy elhallgattasson mindenkit, aki a munkáját kritikával illeti.

3. Magyarország területére az utóbbi időben alig léptek be illegális bevándorlók a rendőrség statisztikái szerint. Egyébként is tranzit és nem célországnak számít hazánk.

4. A muszlim bevándorlók összessége nem azonosítható a terroristákkal, ez nettó rasszizmus.

5. A terroristák nem csak zsidókat támadnak meg, tehát nem csupán a zsidó közösséget kell megvédeni a terrorizmustól.

6. Nem csak muszlimok vannak a bevándorlók között.

7. A zsidó egyházat ugyanúgy támogatja a kormány, mint több más vallási felekezetet Magyarországon. Ezt törvény írja elő. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a Soros-ellenes kampány egyébként erősíti az antiszemitizmust Magyarországon.

8. Finoman szólva nem elegáns a zsidó közösségre tolni az illegális bevándorlás miatti kormányzati akciókat, mondván miattuk csináljuk, ez csak tovább növeli az antiszemitizmust azt sugallva, hogy a zsidók miatt kell ekkora erőfeszítést tenni a kormánynak és a magyaroknak.

9. Jó lenne, ha a zsidó közösség nem lenne anyagilag teljesen kiszolgáltatva a kormánynak, és nem lenne ilyen esetekben bábként felmutatható, hanem a közösség tagjai fontosnak éreznék, hogy részt vegyenek saját intézményeik megfinanszírozásában.

10. Ehhez természetesen az kell, hogy a zsidó közösség tagjai érezzék, az intézmények értük vannak, és nem hatalmi játszmákban vesznek részt annak érdekében, hogy minél több pénzt pumpoljanak az államtól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp