Kell-e a zsidókat védeni a bevándorlóktól?

Rogán Antal múlt hétvégi nyilatkozata szerint a Soros-ellenes kampány nem vádolható azzal, hogy antiszemita lenne, mert épp a zsidókat védi a muszlimoktól. A kijelentés kapcsán fontos újra tisztázni néhány dolgot.

Rogán Antal múlt hétvégi nyilatkozata szerint a Soros-ellenes kampány nem vádolható azzal, hogy antiszemita lenne, mivel épp a hazai zsidó közösség érdekében készült, akiket meg kell védeni a muszlim bevándorlóktól. Egyébként pedig a magyar kormány támogatja a zsidó közösséget, sőt még Izrael miniszterelnökét is vendégül látta tavaly Budapesten.

A kijelentés kapcsán fontos újra tisztázni néhány dolgot.

1. A Stop-Soros csomag tárgyalásával egy időben kiderült, hogy tavaly a magyar kormány 1300 menekültet fogadott be az országba az EU-s elvárásoknak megfelelően. Tehát nem kell megvédeni a kormány munkáját ármánykodó szervezetektől, mert ő maga (egyébként nagyon helyesen) hajtja azt végre.

2. A civil szervezetek elsősorban függetlenségük és kormánykritikus hangvételük miatt szúrják a hatalom szemét, amely megtesz mindent annak érdekében, hogy elhallgattasson mindenkit, aki a munkáját kritikával illeti.

3. Magyarország területére az utóbbi időben alig léptek be illegális bevándorlók a rendőrség statisztikái szerint. Egyébként is tranzit és nem célországnak számít hazánk.

4. A muszlim bevándorlók összessége nem azonosítható a terroristákkal, ez nettó rasszizmus.

5. A terroristák nem csak zsidókat támadnak meg, tehát nem csupán a zsidó közösséget kell megvédeni a terrorizmustól.

6. Nem csak muszlimok vannak a bevándorlók között.

7. A zsidó egyházat ugyanúgy támogatja a kormány, mint több más vallási felekezetet Magyarországon. Ezt törvény írja elő. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a Soros-ellenes kampány egyébként erősíti az antiszemitizmust Magyarországon.

8. Finoman szólva nem elegáns a zsidó közösségre tolni az illegális bevándorlás miatti kormányzati akciókat, mondván miattuk csináljuk, ez csak tovább növeli az antiszemitizmust azt sugallva, hogy a zsidók miatt kell ekkora erőfeszítést tenni a kormánynak és a magyaroknak.

9. Jó lenne, ha a zsidó közösség nem lenne anyagilag teljesen kiszolgáltatva a kormánynak, és nem lenne ilyen esetekben bábként felmutatható, hanem a közösség tagjai fontosnak éreznék, hogy részt vegyenek saját intézményeik megfinanszírozásában.

10. Ehhez természetesen az kell, hogy a zsidó közösség tagjai érezzék, az intézmények értük vannak, és nem hatalmi játszmákban vesznek részt annak érdekében, hogy minél több pénzt pumpoljanak az államtól.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp