Tel-Avivban a háztetőkön is zajlik az élet

A tel-avivi háztetőkön a helyi lakosok az alapvető kanapén heverészéstől kezdve egészen a katonák reggeli felsorakoztatásáig szinte bármilyen elképzelhető tevékenységet képesek művelni. A Reuters fotósa pedig egy remek sorozatot kikészített a tetőteraszokon folyó életről.

A mediterrán éghajlat kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy Tel-Aviv háztetőin a helyi lakosság a lehető legkülönfélébb tevékenységeket végezze. A legalapvetőbbnek számít a kanapékkal és fotelekkel telepakolt kültéri nappalik létrehozása, de sokan kisebb kerteket is gondoznak a tetőteraszukon. Tartanak jógaórákat, bokszedzéseket, de még katonának is remekül lehet szemrevételezni egy épület tetején. Sok művész is jobban érzi magát, amikor a háztetőkön, a szabadban alkothat, azt mondják ez közelebb hozza a várost. Corinna Kern, a Reuters fotósa nemrég egy sorozatban örökítette meg, hogy mi is zajlik tulajdonképpen a tel-avivi háztetőkön.

(Reuters)

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp