Gerontológiai központtá válik a Mazsihisz Szeretetkórház

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy friss kormányhatározat értelmében egy olyan hároméves fejlesztés indul el, amelynek eredményeként a kórház nem csak a régió szakmai bázisaként képes majd működni.

„Ha sikerül megvalósítanunk, akkor három év múlva egy igazi XXI. századi egészségügyi intézményünk lesz, olyan, amelyik egyszerre szolgálja a zsidókat és a nem zsidókat egyaránt”, mondta a BreuerPressnek adott interjúban Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Az Amerikai úton működő Szeretetkórházban eddig is kiemelt projektnek számított az idősgondozás. A tervek szerint maximum négyágyas, fürdőszobás kórtermek lesznek az intézményben, de ez egyben azt is jelenti, hogy a kórház befogadóképessége nem fog nőni, sőt valamivel kisebb lesz.

„Ez nem kis kihívás, hiszen kisebb betegszámnál, kevesebb lesz a kórház forrása, amit csak nagyon jó gazdálkodással lehet majd kompenzálni”, tette hozzá Heisler András.

A Mazsihisz elnöke elmondta: Gyöngyösön a helyi kórházban szintén terveznek egy gerontológiai bővítést, tárgyalások indultak és elképzelhető, hogy a két intézmény között létrejön majd egy együttműködés, hogy szélesebb körű munkát végezzünk az idősellátás terén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp