Trump imádó, zsidó, meleg megmondóember érkezik Budapestre!

Annak ellenére, hogy Yiannopoulos nyíltan meleg, az állította, hogy „a meleg jogok meghülyítettek minket” . A liberálisok mégis nehezen találnak fogást rajta, hiszen nehéz rányomni az antiszemita, rasszista, szélsőjobboldali, homofób plecsnit egy olyan emberre, aki bevándorló és zsidó származású.

Szilveszter óta tartja izgalomban a magyar politikát és a sajtót, hogy, az amerikai közélet ellentmondásos figuráját, Milo Yiannopoulost hívta meg Schmidt Mária az Európa jövője című, januári nemzetközi konferenciára. Fidesz szóvivője, Gulyás Gergely el is határolódott a döntéstől, Milo Yiannopoulos nem PC beszédmódja már számukra sem szalonképes.

De ki is ez a figura, aki egyébként anyai ágon zsidó származású, egyébként meleg férfi, aki házasságban él egy afroamerikai férfival?

Yiannopoulos sokszor feszegette a szólásszabadság határait, nem csoda, hogy az előadóként is meghökkentő (és éppen ezért sikeres) férfit megannyi egyetemi campusról kitiltották, majd a Twitter is úgy gondolta, nem látja szívesen, írta a Magyar Nemzet egyik cikkében. A politikailag korrekt beszédnek hadat üzenő Breitbart News nevű portál – amelyet akkoriban Trump későbbi nemzetbiztonsági tanácsadója, Steve Bannon vezetett – technikai rovatát vezette, amikor egyre gyakrabban kezdett társadalmi témákban is megnyilvánulni. Yiannopoulos fokozatosan a republikánus elnökjelölt, Donald Trump mellé állt.

Annak ellenére, hogy Yiannopoulos nyíltan meleg, az állította, hogy „a meleg jogok meghülyítettek minket” és szerinte a melegeknek „el kéne bújnia”. Úgy jellemezi a melegeket, mint „aberráltak”, és hogy „melegnek lenni egy olyan választott életmód, amely a (melegeknek) fájdalmat és boldogtalanságot okoz”.

2017-ben kritizálta Ferenc Pápát a liberalizmusa miatt, hogy a melegek legyenek nyíltak, amire válaszként Yiannopoulos azt mondta, hogy „fogja be a száját”. Egy interjúban megismételte korábbi állítását, mely szerint a homoszexualitás betegség, és elítéli a klérus azon tagjait is, akik arra törekednek, hogy a katolikus egyház hozzáállása változzon ez ügyben.

A liberálisok mégis nehezen találnak fogást Yiannopouloson, hiszen nehéz rányomni az antiszemita, rasszista, szélsőjobboldali, homofób plecsnit egy olyan emberre, aki bevándorló és zsidó származású (nagyanyja volt zsidó), ráadásul homoszexuális, és melegként az afroamerikai férfiak társaságát kedveli leginkább.

Csakhogy Yiannopoulos elkövette azt a hibát, hogy túlzásba vitte a polgárpukkasztást.

Yiannopoulos hónapokkal ezelőtt még a tengerentúlon is vállalhatatlan lett, miután napvilágra került egy videó, amin arról beszél, hogy a fiatal fiúk és az idősebb férfiak szexuális kapcsolatának sok pozitív hozadéka is van.

A botrány kettétörte karrierjét, könyvének kiadója szerződést bontott vele, ő maga pedig felmondott a Breibart szélsőjobboldali portálnál.

Jelenleg a Facebook oldalán kommunikál és előadásokkal járja a világot. Illetve egy könyvet ad ki Despicable (Megvetendő) címmel a hollywoodi szexuális zaklatásokról, amely jól tükrözi, pontosan tudja, mire fogékony az adott időben az közvélemény.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp