Trump megálló a Siratófalnál?

Az izraeli közlekedési miniszter nemrég jelentette be, hogy meghosszabbítanák a kabinos drótkötélpályát a Siratófal környékéig a közlekedési dugók csökkentése érdekében. Yisrael Katz az egyik megállót az amerikai elnök után Donald John Trumpnak nevezné el. Az előzetes tervek szerint a drótkötélpálya meghosszabbításához három kilométeres szakaszon alagutat kellene kiépíteni Jeruzsálem belvárosa és a politikailag érzékeny óváros alatt. 
A tervek szerint a Siratófalhoz közeli megálló a zsidónegyed Cardo nevű utcájában lenne, néhány méterre a faltól.

A közlekedési minisztérium szóvivője szerint a munkálatok több mint 700 millió dollárba kerülnének, és 4 év alatt valósulhatnának meg.

Katz azt nyilatkozta, hogy azért neveznék el az amerikai elnökről az új megállót, mert Trump bátor és történelmi jelentőségű döntést hozott, amikor elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

Izraeli lapok legfrissebb értesülése szerint egyébként Szlovákia is Jeruzsálembe költöztetné nagykövetségét, de a szlovák külügyminisztérium szóvivője kedden cáfolta ezt a hírt. Eddig az Egyesült Államok és Guatemala döntött úgy, hogy ide költözteti nagykövetségét, és már az izraeliekkel nagyon szoros kapcsolatokat ápoló Honduras is jelezte ezt a szándékát.

Korábbi cikkünk:

 

 

Kabinos drótkötélpályát terveznek a Siratófalhoz – Kibic Magazin

Kabinos drótkötélpályát tervez a Siratófalhoz a jeruzsálemi városháza, noha a terv ellenzői attól tartanak, hogy ezzel “Disneylanddé” változtatják az

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp