Átadták a zsidó közösség Hanukatalizátor Díját

Idén a Benjámin Óvoda és Steiner Zsófia újságíró-szerkesztő kapta az elismerést, amellyel a Bálint Ház minden évben a közösség szolgálatát kívánja díjazni.

December 17-én a Hanukai Csodanap gyerekprogram során, az Angyalföldi Gyermek- És Ifjúsági Házban tartott díjátadón Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója azt mondta: a díjat öt évvel ezelőtt azzal a céllal alapították, hogy méltó módon ismerjék el azokat, akik kiemelkedően aktívan veszik ki részüket a zsidó közösségi élet építéséből. Hozzátette: a Hanukatalizátor Díj súlyát az adja, hogy nem zsűri vagy bizottság ítéli oda az elismerést, hanem maga a közösség szavaz róla.

Steiner Zsófia, Fritz Zsuzsa és Rádainé Somosi Éva
Steiner Zsófia, Fritz Zsuzsa és Rádainé Somosi Éva

Az egyéni kategóriában nyertes Steiner Zsófia, az Egység és a Gut Sábesz című lapok főszerkesztője és újságírója, négygyermekes édesanya, a közösségi kategória díjazottja pedig a Benjamin Óvoda, amely több mint 25 éve kitartással, szeretettel neveli a kicsiket, átadva nekik az évszázados tradíciókat.

Az előzetes jelölések után a nyertesekről a közönség döntött. Egyéni kategóriában idén Borgula András, Büchler András, Dombi Gábor, Goldmann Tamás, Horváth József, Keleti Dávid rabbi, Mazel Zoltán és Rubin Eszter, Róna Tamás rabbi, Steiner Zsófia valamint Tordai Márton, míg a közösségi produkciók, szervezetek közül a Az Élet Menete Alapítvány pedagógusképzése, Az Élet Menete Alapítvány Tolerancia Métere, Benjámin Óvoda, Csányi5, Lauder Javne Iskola e-learning programja valamint a Teleki Téri Imaház / zsinagóga kapott jelölést a Hanukatalizátor Díjra.

(facebook.com/BalintHaz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp