Hanukázz együtt muszlimokkal, keresztényekkel!

Most vasárnap két olyan hanukai eseményt is rendeznek, amelyen muszlim és keresztény egyházi, közösségi személyek is részt vesznek majd. Az egyik ráadásul vidéken, a másik pedig egy mecsetben lesz megtartva.

A Mazsihisz gyöngyösi taghitközségének hívei december 17-én, vasárnap 18:30-kor rendeznek hanukai ünnepséget, amelyre a város polgárait is várják a Gyöngyösi Start Műhely nevű klubba.

Az eseményen a város vezetői mellett jelen lesz még Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája és Dr. Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház muszlim vallású orvosigazgatója is. Mindketten a zsidó hívekkel közösen fogják meggyújtani a hanuka egy-egy lángját az ünnep hatodik napján. Köszöntőt mond Weisz Péter, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke és Darvas István főrabbi. Közreműködik Klein Judit énekművész és Éles István, Karinthy-gyűrűs humorista.

Ugyanaznap 17:00 órától a Magyar Iszlám Közösség a Dor Hadassal és a Salaam-Shalom Budapest szervezettel tart majd közösen egy Hanukarácsony a mecsetben elnevezésű rendezvényt, amely – mint ahogy neve is mutatja – a Magyar Iszlám Közösség Paskál utcai mecsetében lesz megtartva. Az este vendége lesz még Bartha István, evangélikus lelkész, a programban pedig lesz társasjáték, beszélgetés és alkalomhoz illő sütemények.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp