Milton Friedman Egyetem néven folytatja az EMIH által megvásárolt Zsigmond Király Egyetem

Az EIMIH által nemrég megvásárolt Zsigmond Király Egyetem a jövőben Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász nevét viseli majd. Az új névhez új koncepció megvalósítását is tervezik az egyetem fenntartói.

„A Zsigmond Király Egyetem új fenntartója, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) hosszú távú stratégiája alapján azt a célt tűzte ki, hogy a megújuló egyetem meghatározó szerepet töltsön be a magyar felsőoktatásban. Ennek szellemében az intézmény – az adminisztratív folyamat befejeztével – nevet vált, és Milton Friedman Egyetem néven folytatja működését. Ebben a törekvésben, a néhai Milton Friedman, Nobel díjas, magyar- zsidó származású közgazdász családja és a szellemi örökségét gondozó alapítvány az egyetemet formálisan is támogatja” – olvasható az egyetem honlapján megjelent közleményben.

Milton Friedman
Milton Friedman

„A megújuló Egyetem azt a törekvését fejezi ki a névválasztással, hogy a társadalomközeli innováció és így a magyarországi K F tevékenységet támogató üzleti képzés kiemelkedő szereplője legyen. Célja, hogy olyan oktatási programokat indítson, amelyek kiegészítik az állami egyetemek tevékenységét.

Az intézmény és fenntartója kiterjedt nemzetközi egyetemi kapcsolatain keresztül a magyarországi innovációs eredmények piacra vitelét segíti elő. Az amerikai Touro College berlini campusával együttműködve akkreditált német alapfokú üzleti képzést indít angol nyelven. A tel-avivi Bar Ilan Egyetemmel pedig közös tréning programot és startup központot indít a technológiai kutatási eredmények piaci transzferének támogatására.

2018-ban számos új magyar nyelvű szakképzés is indul. Egyebek mellett pilóta- és kapcsolódó informatikai képzési program kezdődik. A sportlétesítménymenedzsment, az online pénzügy-számvitel és a szociális gondozó oktatási egységek a piaci igények és a küldetés közös metszetében születtek. Az egyetem teljes mértékben világi képzést nyújt; státusza egyházi fenntartású világi magánegyetem, amely piaci alapon működik, és alkalmazott tudományok egyetemeként biztosít oktatást” – áll az egyetem közleményében.

Mint arról már korábban beszámoltunk az EMIH külföldi támogatók, illetve az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 1,1 milliárd forintos hitelének segítségével vásárolta meg idén októberben a Zsigmond Király Egyetemet.

https://akibic.hu/2017/10/18/koves-slomoek-most-eppen-egy-egyetemet-vasaroltak/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp