Itt a hanuka! Segíts nehéz élethelyzetben lévő, zsidó családokon!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Narancsliget Adományközpont egy különleges „micve hely”, amelyre hanuka beköszöntével még inkább érdemes odafigyelni. Az itt vásárolt tárgyakból befolyó összeget zsidó családok anyagi támogatására fordítják a szervezők.

A Narancsliget Adományközpont egy izgalmas tér a Budapest VII. kerület, Síp utca 17. szám alatt, tele adományként behozott, egyedi tárgyakkal, de úgy is jellemezhetnénk, hogy a Narancsliget egy különleges „micve hely”. Ugyanis ha találunk valami kincset (ruhát, cipőt,  táskát, játékot, könyvet, ékszert, háztartási eszközt) a folyamatosan változó összetételű polcokon, az érte adott pénzadományt nehéz élethelyzetben lévő, gyermeket nevelő, zsidó családok anyagi támogatására fordítják a Jaffe Családsegítőn keresztül.

A Narancsligetben a micve többszörösen megélhető.

A folyamatban résztvevők mindegyike hozzájárul egy másik ember életkörülményeinek javításához, úgy a tárgyi adomány beadója, mint a hanukai ajándékot választó. Ez a többszörösen jó érzés hatja át a Narancsliget mindennapjait.

Az adományközpont december 22-ig minden nap nyitva áll az érdeklődők előtt, a börzéket hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 14 óra között tartják.

További részletek:

https://www.facebook.com/Narancsliget.Adomanykozpont/

 

Sokan nem is gondolják, manapság hány zsidó család van bajban – Kibic Magazin

2011 óta működtet adományközponotot a MAZS Alapítvány a Síp utcában, amelynek bevételeiből bajba jutott, szegény zsidó családokat támogat. Eddig 660 gyerekes család szorult a szervezet segítségére, rengeteg tárgyi adományt kapnak, de vásárolni még kevesen térnek be ide. A működtető szerint nem tudatosult még a zsidó közösségben, hogy az itt elköltött pénzzel szegényebb sorstársaiknak tudnának segíteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp