Itt a hanuka! Segíts nehéz élethelyzetben lévő, zsidó családokon!

A Narancsliget Adományközpont egy különleges „micve hely”, amelyre hanuka beköszöntével még inkább érdemes odafigyelni. Az itt vásárolt tárgyakból befolyó összeget zsidó családok anyagi támogatására fordítják a szervezők.

A Narancsliget Adományközpont egy izgalmas tér a Budapest VII. kerület, Síp utca 17. szám alatt, tele adományként behozott, egyedi tárgyakkal, de úgy is jellemezhetnénk, hogy a Narancsliget egy különleges „micve hely”. Ugyanis ha találunk valami kincset (ruhát, cipőt,  táskát, játékot, könyvet, ékszert, háztartási eszközt) a folyamatosan változó összetételű polcokon, az érte adott pénzadományt nehéz élethelyzetben lévő, gyermeket nevelő, zsidó családok anyagi támogatására fordítják a Jaffe Családsegítőn keresztül.

A Narancsligetben a micve többszörösen megélhető.

A folyamatban résztvevők mindegyike hozzájárul egy másik ember életkörülményeinek javításához, úgy a tárgyi adomány beadója, mint a hanukai ajándékot választó. Ez a többszörösen jó érzés hatja át a Narancsliget mindennapjait.

Az adományközpont december 22-ig minden nap nyitva áll az érdeklődők előtt, a börzéket hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 14 óra között tartják.

További részletek:

https://www.facebook.com/Narancsliget.Adomanykozpont/

 

Sokan nem is gondolják, manapság hány zsidó család van bajban – Kibic Magazin

2011 óta működtet adományközponotot a MAZS Alapítvány a Síp utcában, amelynek bevételeiből bajba jutott, szegény zsidó családokat támogat. Eddig 660 gyerekes család szorult a szervezet segítségére, rengeteg tárgyi adományt kapnak, de vásárolni még kevesen térnek be ide. A működtető szerint nem tudatosult még a zsidó közösségben, hogy az itt elköltött pénzzel szegényebb sorstársaiknak tudnának segíteni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp