16 millióan követik naponta a zsidó szexszimbólumot

Majdnem 16 millió követője van az Instagramon, amivel bőven kenterbe veri Miranda Kerrt és Heidi Klumot. A Ratajkowski név lengyel, német és ír származású, apja katolikus vallásúnak nevelte, de egyébként eredetileg zsidó, így a hölgy magát lengyel izraeliként írja le.

Ratajkowski rengeteg filmben kapott kisebb szerepeket, a világ legismertebb divatmárkáinak kampányaiban és divatbemutatóin szerepelt, emellett rendszeresen felszólal a nők jogaiért és közismerten feminista. A legtöbben a Blurred Lines klipben figyeltek fel az akkor 22 éves, egzotikus szépségű modellre, aki furcsa, oroszos hangzású neve ellenére teljes mértékben amerikai.

Ötéves koráig Angliában nevelkedett egy professzor apa és egy festő, egyébként feminista anya gyermekeként. Gyerekként színházi színészi karrierről álmodott, balettozott, és néhány iskolai darabban is szerepelt.

Az Instagramon meztelen szelfiket posztol, Twitteren fürdőruhamárkáját reklámozza, miközben nyakig beleáll a Harwey Weinstein-ügy kapcsán kirobbant szexuális zaklatási témába, és rendszeresen feminista elveiről nyilatkozik. Ezekből elég vegyes kép rajzolódik ki róla, egy teljesen gátlástalan, magamutogató tucatmodell elegyedik az értelmiségi, női jogi harcos amazonnal.

“Ahogy Emma Watson mondja, a feminizmus nem egy eszköz, amivel legyőzhetjük a többi nőt, ennek egy szabad választásnak kellene lennie. És én hiszek a szexualitásban. Csodálatos dolognak tartom, és nagyon szeretném, hogy minden nő megértse a saját szexualitását más szemszögből, mint a szokásos hímsoviniszta hozzáállás. Szexuális lények vagyunk, és ezt inkább ünnepelni kellene, mint támadni” – mondta a Glamour magazinnak.

Emily Ratajkowski
Emily Ratajkowski

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp