Zsidó Filmfesztivál – filmajánlók december 1-re!

Nem tudod, mit csinálj péntek este? Mi megmondjuk mit érdemes megnézned!

Különleges filmélményt ígér a Személyes ügyek című izraeli film, melyben a szereplő arab család tagjait nem csak földrajzi és politikai határok választják el egymástól: a kommunikáció néha szinte tehetetlenségig feszülő hiánya jellemzi a Názárettől Svédországig tartó történetet. Van, aki maradna, van, aki, elmenne, egy vonásuk azonban közös: a család minden tagjának a többiek szemébe kell nézni, és szembesülnie saját és közös problémáikkal.

Vetítések, jegyvásárlás:
– december 1., péntek, 17:30, Puskin mozi, Metropolis-terem
– december 3., vasárnap, 19:00, Puskin mozi, Amarcord-terem

Szintén izraeli alkotás a Ben Gurion – epilógus című dokumentumfilm: néhány évvel ezelőtt hat órányi, eddig ismeretlen interjúanyag került elő, mely a modern kor egyik legismertebb politikusával, David Ben Gurionnal készült. 1968-ban járunk, öt évvel a halála előtt. Ekkoriban egy mindentől távoli helyen élt, messze a napi politika eseményeitől. Az interjúból készült fordulatos dokumentumfilm Ben Gurion belső utazását mutatja be, egy olyan ember visszaemlékezését, aki a mai Izraellel és annak jövőjével kapcsolatban is meghökkentően tisztán látónak bizonyul.

Vetítések, jegyvásárlás:
– december 1., péntek, 17:30, Művész mozi, Chaplin-terem
– december 3., vasárnap, 19:00, Művész mozi, Huszárik-terem

A Kaukázusba utazhatunk az Elzárva című orosz filmmel: a 24 éves Iljana édesapja autószerelő-műhelyében dolgozik. Egy napon, az öccse eljegyzését megünneplő családi vacsorán váratlan dolog történik: a leendő ifjú párt emberrablók ejtik túszul és váltságdíjat követelnek. A zárt zsidó közösség íratlan szabályai miatt a család nem fordulhat a rendőrséghez. Iljana és szülei úgy döntenek, saját kezükbe veszik az ügyet és mindenki a saját eszközeivel harcol elrabolt hozzátartozóikért.

Vetítések, jegyvásárlás:
– december 1., péntek, 19:00, Művész mozi, Huszárik-terem
– december 2., szombat, 19:00, Puskin mozi, Amarcord-terem

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp