Zsidó hercegnője lesz az angol királyi háznak?

Akár egy tündérmesének is beillene a szépfiúként körberajongott és a brit trón várományosaként jegyzett Harry herceg mostani bejelentése, miszerint eljegyezte Meghan Markel zsidó származású amerikai színésznőt. Markle-t leginkább egy amerikai tv-showban, a Suits-ban lett népszerű. Az anyja fekete, az apja fehér bőrű, és ugyan számos írás jelent meg arról, hogy az édesapa egyben zsidó származású is, ám Markle sajtósa tagadta, hogy a színésznő is zsidó lenne.

Markle korábban azt nyilatkozta az Elle-nek, hogy minden nap, amikor belenéz a tükörbe, felteszi magának azt a kérdést, kicsoda is ő valójában, még soha nem nyilatkozott a médiának a vallásáról és édesapja származásáról.

Meghan Markle
Meghan Markle

De íme néhány vele kapcsolatos tény, amely azt bizonyítja, mégis van köze a színésznőnek a zsidósághoz:

1. Az igazi neve Ráchel.

2. Markle első férje Trevor Engelson new yorki zsidó férfi volt. Az esküvőjükön a The Sun szerint hagyományos zsidó szokás szerint széken táncoltatták a fiatalokat.

3. De ha ez még nem lenne elég bizonyíték, akkor azt már mindenképp az, hogy az anglikán egyház részéről nyilatkozó szóvivő szerint nem lesz akadálya annak, hogy a két különböző vallású Harry herceg és Markle egyházi esküvőt tarthasson függetlenül a színésznő zsidó származásától.

Így ha Markel és Harry valóban összeházasodnak, ő lehet az angol történelem első félvér, zsidó, elvált amerikai hercegnője.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp