Natalie Portman: Legalább száz történetem van zaklatásról és diszkriminációról

Az Oscar-díjas színészínő, Natalie Portman szerint az a gond, hogy rengeteg helyzetet egyszerűen természetesnek tekintünk, és azt mondjuk, ez benne van a pakliban.. A színésznőt a múlt vasárnap tartott Los Angeles-i Vulture Fesztiválon kérdezték az utóbbi hetek hollywoodi botrányairól. „Amikor először hallottam a történteket, azt mondtam, istenem, milyen szerencsés vagyok, hogy velem nem történt ilyesmi, mert azt biztosan állíthatom, hogy soha nem lettem erőszak áldozata. De számtalanszor tapasztaltam meg én is a diszkriminációt és a zaklatás különböző formáit”, mondta.

„Először azt hittem, nem tudok felidézni ilyen történetet, de aztán rájöttem, legalább száz ilyet tudnék mesélni. És szerintem ezzel sokan vagyunk így. Rengeteg helyzetet egyszerűen természetesnek tekintünk, és azt mondjuk, ez benne van a pakliban.”

Natalie Portman a Fekete hattyúban
Natalie Portman a Fekete hattyúban

Portman azt mesélte, hogy egyszer egy producer meghívta a magánrepülőgépére, amelyen egy baráti társasággal utazott éppen oda, ahova Portman is tartott. “Amikor elfogadtam a meghívást, kiderült, csak ketten vagyunk, és egy ágy is várt ránk a gépen. Végül semmi sem történt, mert én visszautasítottam a közeledést. De ez így akkor sem volt rendben. A helyzet nagyon kellemetlen volt, és ha megijedek, akkor ezzel vissza lehetett volna élni!”

Az Izraelben született színésznő elmondta azt is, amikor fiatalabb volt, visszautasított olyan munkákat, amelyben tárgyiasíthatták volna szexjelenetekben. És nagyon meg volt rémülve az első szerepei utáni kritikák miatt, amelyekben Lolitának nevezték.

Portman problematikusnak nevezte, hogy a nőket sokszor magányos, elszigetelt szituációkban ábrázolják, ahol nem tudják egymással megbeszélni, majd a nyilvánosság elé tárni az őket ért szexuális zaklatásokat.

A színésznő ebben a hónapban kapta meg a Genesis-díjat, az ún zsidó Nobel-díjat, és az ezzel járó 1 millió dollárt olyan programoknak adományozta, amelyek elősegítik a világban a női egyenjogúságot.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp