Heller Ágnes szerint a baloldalnak össze kell fognia a Jobbikkal

„Az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal, mert volt valaki, akit le kellett győzni.” Többek között ezzel indokolja Heller Ágnes a mandiner.hu-nak adott interjújában, hogy a baloldalnak össze kell fognia a Jobbikkal. A Jobbik korábbi zsidósággal kapcsolatos kijelentéseit „szégyenletesnek” tartja, de nem akar a múlttal foglalkozni a filozófus.

Heller szerint minden demokratikus országban van jobboldali párt, baloldali párt, liberális párt, de a Fidesz ma nem egy párt, hanem egy zsarnokságnak az összeesküvése. A többi párt viszont pártként működik, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük vagy sem. Éppen ezért egy normális ország létrehozásának érdekében fontos lenne, hogy összefogjanak. 

Heller Ágnes
Heller Ágnes

Heller ennek ellenére nem felejti el a párt prominens képviselőinek korábbi antiszemita és rasszista nyilatozatait. “Akkoriban a Jobbik egy ilyen párt volt, de azóta középre húzódott és kezd megváltozni. Ne felejtse el azokat, amiket a Fidesz mondott, amikor liberális párt volt”, mondja.  A Jobbik korábbi álláspontját szégyenletes álláspontnak tartja és utálattal elutasítja, de szerinte pillanatnyilag a Jobbik nem ilyen álláspontot képvisel. Heller úgy véli, mindig abbólkell kiindulni, ami ma van, és nem abból, ami tegnap volt.

Az összefogásra szerinte nem azért van szükség, hogy közösen kormányozzanak, hanem azért, hogy együtt buktassák meg a Fideszt, aztán majd aki a legtöbb szavazatot kapja, az fog kormányozni. “Én azt mondom, hogy meg lehet dönteni a Fidesz hatalmát együtt, és akkor valaki többséget kap, vagy koalíciót kötnek egymással. Ez majd eldől a szavazatarányok következtében.”

Heller elmondta, az Orbán nélküli Fideszt is be lehet venni egy koalícióba. Navracsics például más állásponton van, és vannak a Fideszben olyan emberek, akikkel lehetne koalíciót kötni. “Van Orbán köre, amelyik halálosan érdekelt ennek a társaságnak a hatalmon maradásában, és amelynek a kezében Magyarország vagyona egyre inkább koncentrálódik. Ha viszont ez a kör lelép, akkor vannak a Fideszben olyanok, akikkel még akár beszélgetnék is például”, jegyezte meg.

A teljes interjú itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp