Miss Izrael és Miss Irak közös fotót posztolt az Instagramon

Béke és szeretet felirattal posztolt közös fotót a tokiói Nemzetközi Szépségversenyen a két szépségkirálynő egymásról. Bár Izrael és Irak között nincs diplomáciai kapcsolat, a két nemzetet összehozta egy közös kép erejéig a szépségkirálynők posztja. Izraelt Adar Gandelsman, Irakot Sarah Idan képviselte a keddi tokiói versenyen.

„Béke és szeretet Miss Izraeltől és Miss Iraktól”, olvasható az iraki Idan fotója alatt, amire Gandelsman elismerően reagált.

Idan tette különösen bátornak tekinthető, hiszen a közel-keleti régióban minden ország ellenséges Izraellel szemben, és a politika ezt a hozzáállást várja el a szépségversenyek résztvevőitől is. 2015-ben Miss Libanont, Saly Greige-t meg akarták fosztani szépségkirálynői címétől, amiért szerepelt egy olyan képen, amelyen jelen volt az akkori Miss Izrael, Doron Matalon.

Miss Izrael, Adar Gandelsman, balra és Miss Irak, Sarah Idan
Miss Izrael, Adar Gandelsman, balra és Miss Irak, Sarah Idan

„Az első naptól kezdve igyekeztem elkerülni, hogy egy fényképre kerüljek Miss Izraellel, aki viszont folyton törekedett erre”, nyilatkozta Greige annak idején az eset kapcsán. „És amikor Miss Szlovéniával és Miss Japánnal fotózkodtam, Miss Izrael hirtelen ott termett, és készített velünk egy közös szelfit.”

Augusztusban Miss Libanont, Amanda Hannát fosztották meg a címétől, miután kiderült, hogy elutazott Izraelbe. A libanoni állampolgároknak ugyanis a törvény szerint tilos meglátogatni a zsidó államot.

Idan bátorságát azonban az is magyarázhatja a Times of Israel szerint, hogy a 27 éves bagdadi születésű nő jelenleg az Egyesült Államokban él.

Gandelsman és Idan november 26-án fog fellépni a Miss Universe versenyen Las Vegasban, és talán újabb közös fotók is születnek majd.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp